Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

5 x leuke dingen doen in de herfst

herfst.png

De herfst is hét seizoen om er lekker op uit te trekken. Lekker de natuur in, een museum bezoeken of met de kinderen op pad. Met (een van deze uitje(s) is je vrije dag geslaagd. 

Nacht van de Nacht

Op 25 oktober is het de Nacht van de Nacht. Zodra de schemer is ingezet, worden op tal van plaatsen in Nederland leuke, leerzame en spannende activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld met een boswachter mee op nachtpatrouille, vaar in het donker over het Zwarte Meer naar het Vogeleiland of tuur naar de sterren bij de sterrenwacht in Overveen.
Kijk voor meer informatie over activiteiten: www.nachtvandenacht.nl.

MuZieum

Een bezoek aan het muZieum is er een die je de ogen zal openen. Stap in de belevingswereld van een blind persoon en ontdek hoe het is om alle andere zintuigen – behalve zicht – op scherp te zetten. Niet voor niets is het MuZieum door de ANWB uitgeroepen tot meest innovatieve uitje van 2014.
Openingstijden: ma-vr van 9.30 – 17.00, za-zo van 11.00 – 17.00 en in de vakanties van 11.00 – 18.00 uur, Keizer Karelplein 32 H, 6511 NH Nijmegen, www.muzieum.nl.

Brabants oktoberfest

Jetzt geht los! De Duitse oktoberfeesten winnen ook in Nederland aan populariteit. Een van de grootste bierfestijnen wordt op 4 oktober gehouden in het Klokgebouw in Eindhoven tijdens het Brabants oktoberfest. Naast optredens van Die Lustige Schlagerfreunden, dj Tony Tirol en Legata Lederhosen Power draait het natuurlijk ook om enorme pullen bier en meters bratwurst. Tel daarbij de Brabantse gezelligheid op en je krijgt een avond om nooit und nimmer te vergeten.
Zaterdag 4 okt van 20.30 – 2.00 uur, Klokgebouw Eindhoven, www.brabantsoktoberfest.nl.

Dutch Design Week

Designliefhebbers kijken er het hele jaar naaruit: de Dutch Design Week. Tijdens deze week verandert de binnenstad van Eindhoven in een grote galerie vol tentoonstellingen, presentaties, seminars/workshops en feesten. Niet alleen inspirerend voor designliefhebbers, maar ook voor iedereen die houdt van nieuwe, frisse en opvallende ideeën op het gebied van design.
Van 18 – 26 oktober, www.ddw.nl.

Legoworld

Stel je eens voor: 22 vrachtwagens vol legostenen. Dit is het precieze aantal steentjes dat nodig is geweest om Legoworld in de Utrechtse Jaarbeurs op te bouwen. Tijdens het evenement zijn de prachtigste creaties en nieuwste legotrends te zien.
Van 16 – 22 oktober van 10.00 – 17.00 uur, www.legoworld.nl.

41Meer leuke uitjes?

In Margriet 41 staan nog veel meer leuke uitjes. Op voortoon van deze Margriet krijg je bij veel uitjes ook nog eens korting. Vanaf vrijdag 3 oktober ligt Margriet in de winkel of bestel via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant