Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Reizen

3 x eilandhoppen in het najaar

eilandhoppen-in-het-najaar.png

Wil je je vakantiegevoel nog even vasthouden? Boek dan voor het najaar een leuk reisje. Heb je weleens aan eilandhoppen gedacht? Dat is dubbel vakantiegeluk!

Guernsey en Sark

Witte stranden, helderblauw zeewater en verlaten baaien: de eilanden Guernsey en Sark doen een beetje denken aan de Cariben. En dat terwijl ze gewoon in Europa liggen. Samen met Jersey en Herm vormen Guernsey en Sark de Kanaaleilanden, een groepje eilanden voor de kust van de Franse streek Basse-Normandië. Door hun ligging in de warme Golfstroom hebben de eilanden een warm en zonnig klimaat. Zo ligt de gemiddelde temperatuur in de zomer tussen de 20 en 25 graden en is het er in het najaar vaak ook nog heel zacht weer. Door het milde klimaat kun je hier zomaar palmbomen zien, maar ook heel veel (wilde) bloemen en kruiden.

Leuk! Margriet heeft een speciale reisaanbieding naar deze eilanden! Ga je mee?

Waddeneilanden

Ook in het Nederland kun je prima eilandhoppen. Helemaal boven in het land liggen vijf prachtige eilanden te wachten om ontdekt te worden: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog; de Waddeneilanden! Je bent er mijlenver verwijderd van overvolle agenda’s, drukte en afspraken. Wist je trouwens dat de Waddenzee tot het UNESCO Werelderfgoed behoort? Terecht, je kunt er heerlijk wandelen, fietsen en genieten van eilander producten.  Vooral de eilanden Terschelling en Vlieland zijn goed met elkaar combineren, omdat de boten ernaartoe allebei vanuit Harlingen vertrekken. Met de sneldienst duurt de overtocht van Terschelling naar Vlieland en andersom slechts 30 minuten. Voor de dienstregeling kun je kijken op www.doeksen.nl.

waddeneilanden
Sporaden

Met maar liefst zesduizend eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn, is Griekenland een perfecte bestemming voor eilandhoppers. Neem bijvoorbeeld de Sporaden in het noordwesten van de Egeïsche Zee. De eilandengroep bestaat uit Skopelos, Skiathos, Alonnisos en Skyros. De eerste drie zijn het makkelijkst te combineren. Skiathos is verreweg het drukste eiland, vanwege het vliegveld dat er ligt. Wil je naar de andere twee eilanden, dan neem je vanaf Skiathos de ferry. Aanrader is het groene Skopelos met dichtbegroeide bergen en verlaten strandjes. De film Mamma Mia is hier opgenomen! Alonnisos is het meest oostelijk gelegen eiland met een prachtige onderwaterwereld. Laat je verrassen!

sporaden

Ga jij nog op vakantie dit najaar?

Ook interessant