Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Reis jij graag met de trein? Zó verdien je er extra vakantiedagen mee

reis-jij-graag-met-de-trein-zo-verdien-je-er-extra-vakantiedagen-mee.jpg

Vind jij het leuker om de wereld per trein te ontdekken, dan van luchthaven naar luchthaven te hoppen? Laat dit aan je werkgever weten en je krijgt er vakantiedagen voor terug.

Hoe? Dat vertellen we je hier.

Trein reizen

Soms ontstaan er initiatieven waar niet alleen wij, maar ook de wereld een beetje beter van wordt. En dit moedigen wij natuurlijk van harte aan. Zo bestaat er nu het initiatief Climate Perks. Zij hebben als doelstelling de CO2-uitstoot in de wereld te verlagen. Natuurlijk weten we allemaal inmiddels wel dat de CO2-uitstoot van een vliegtuig vele malen hoger is dan die van een trein op hetzelfde traject. Dus: ben jij een fervent reiziger, maar doe je dat net zo lief met de trein in plaats van het vliegtuig? Laat jouw werkgever zich dan aansluiten bij Climate Perks. Ieder bedrijf dat zich hierbij aansluit, geeft haar werknemer daar twee vakantiedagen voor in return. Waarom twee vakantiedagen? Omdat reizen met de trein natuurlijk langer duurt en dus meer (vakantie)tijd kost.

Nu jij?

Plan dus meteen een vergadering in met je baas en laat hem of haar een kijkje nemen op de website van Climate Perks, om er ook de (financiële) voordelen voor hem of haar van in te zien. Zo voeg jij niet alleen (heel) makkelijk twee vakantiedagen aan je vakantie toe, maar maken jullie deze wereld ook een stukje schoner.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Geniet tijdens je treinreis van de nieuwste Margriet vakantie-special. In deze speciale uitgave vind je heerlijke recepten, bijzondere verhalen en tips voor de mooiste vakantieadresjes. Bestel hem hier.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant