Lifestyle

Gek op karamel-zeezout? Dan wil je dít heerlijke recept voor chocolademelk uitproberen

gek-op-karamel-zeezout-dan-wil-je-deze-chocolademelk-uitproberen.jpg

Kun jij ook zo genieten van een warme kop chocolademelk op een herfstige dag? En ben je toevallig ook nog eens gek op karamel-zeezout? Dan hebben wij een heerlijk recept voor je gevonden, namelijk een heerlijke chocolademelk met karamel-zeezout slagroom.

Succes verzekerd!

Benodigdheden

Voor de gezouten karamelsaus:

  • 1 eetlepel suiker
  • 60 milliliter water
  • 6 eetlepels boter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel slagroom
  • ½ theelepel zeezout

Lees ook
Wijnliefhebbers opgelet: zó maak je zelf rode wijn-chocolademelk

Voor de warme chocolademelk:

  • 350 milliliter volle melk
  • 60 milliliter slagroom
  • 127 gram pure chocoladechips
  • 85 gram melk chocoladechips
  • ½ theelepel vanille-extract

Voor de gezouten karamel-slagroom:

  • 120 milliliter slagroom
  • 60 milliliter gezouten karamelsaus

Zó maak je de karamel-zeezout chocolademelk

Karamelsaus

  1. Roer in een kleine pan de suiker met het water op middelhoog vuur. Blijf roeren totdat het mengsel aan de kook komt en stop dan met roeren.
  2. Kook tot de suiker amberkleurig is en 240 °C aangeeft op een suikerthermometer.
  3. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer de boter en slagroom erdoor. Let wel op, want het mengsel zal krachtig borrelen en stomen.
  4. Gooi vervolgens de zout door de karamel heen en giet het mengsel in een glazen pot. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Chocolademelk

  1. Breng in een middelgrote pan op middelhoog vuur de melk en de slagroom aan de kook.
  2. Doe ondertussen de chocolade en vanille in een grote, hittebestendige kom.
  3. Giet het warme melkmengsel vervolgens over de chocolade heen en roer totdat er een gladde massa ontstaat.

Slagroom

  1. Klop de room op met een elektrische mixer.
  2. Voeg vervolgens de karamelsaus toe en klop het met de slagroom op.
  3. Giet nu de warme chocolademelk in mokken en bedek het met een paar flinke klodders slagroom. Besprenkel de slagroom eventueel met nog wat extra karamelsaus.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Bron | Purewow
Beeld | iStock

Ook interessant