Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Waarom je Britt-Marie was hier móet zien (en hoe je 1 maand gratis films kijken kunt winnen)

britt-marie.jpg

Wie toe is aan een zomerse feelgoodfilm, móet naar de Zweedse film Britt-Marie was here, naar de gelijknamige bestseller van Fredrik Backman. Maar pas op, de film kan je nog op ideeën brengen…

De 63-jarige Britt-Marie (gespeeld door Pernilla August) is een vrouw van regels en lijstjes. Elke dag doet ze hetzelfde – boodschappen doen, schoonmaken, koken… “Niets dat beter schoonmaakt dan baking soda!” Britt-Marie zorgt voor het huishouden en haar man zorgt voor de inkomsten. En met deze verdeling is ze helemaal tevreden. Maar dan…

Alles is mogelijk

… dan gebeurt er ineens iets dat haar de ogen opent. Ze besluit haar man na veertig jaar huwelijk te verlaten, want, zo ziet ze heel duidelijk in: ze houdt zichzelf al heel lang voor de gek. Ze gaat op zoek naar een baan en komt terecht in het kleine dorpje Borg. Vol goede moed begint ze aan haar nieuwe job: jeugdwerker én voetbalcoach van het plaatselijke jeugdteam. En elke keer als ze het even niet ziet zitten zegt ze tegen zichzelf: ‘Eén dag tegelijk, Britt-Marie!’ De kinderen lachen haar in eerste instantie uit, want ze weet helemaal niets van voetbal. Maar op de een of andere manier krijgt ze het natuurlijk toch voor elkaar om er iets van te maken. Ze vindt nieuwe vrienden en leert dat ze meer kan dan ze denkt.

Leef je leven

Britt-Marie was hier – die vanaf 11 juli te zien is in de bioscoop – gaat over hoop, moed hebben en niet opgeven en laat zien dat je uiteindelijk nieuwe kansen kunt creëren voor jezelf. De film is lekker positief en lichtvoetig. En alhoewel hij hier en daar een beetje voorspelbaar is, kon ik me echt helemaal in haar positie verplaatsen. En meevoelen met haar als ze tegen haar man zegt dat ze zo graag gezien wil worden door hem. En genieten van de frisse, nieuwe dingen die ze meemaakt. De boodschap: het is nooit te laat om je dromen na te jagen.

Win!

Wij mogen ter ere van deze filmpremière maar liefst tien keer een maandabonnement op CineMember weggeven. Hier vind je zo’n zeshonderd (inter)nationale prijswinnende kwaliteitsfilms die je voor een vast bedrag per maand kunt kijken. Je kijkt de films op je telefoon, tablet, computer óf je televisie. En het mooie is dat er wekelijks twee nieuwe films worden toegevoegd. Zo kun je momenteel onder andere nóg een boekverfilming van Fredrik Backman (‘Een man die Ove heet’), bekijken. Kans maken? Vul dan snel onderstaand formulier in!


cinemember

Ook interessant