Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Gebruik jij je rasp ook al je hele leven verkeerd?

rasp.jpg

Raspen is zo’n typische handeling waarbij het zweet je al snel uitbreekt. Terwijl je kramp krijgt door je onhandige houding, vliegt de kaas door de keuken. Of – net zo irritant – alles blijft aan de rasp plakken. Maar wist je dat het allemaal veel makkelijker kan?

Het ligt namelijk helemaal niet aan de rasp, maar aan de manier waarop je ‘m gebruikt.

Op de zijkant

Wanneer je met een blokrasp werkt (dus een rasp met vier kanten en bovenop een handvat), is het belangrijk om die op de juiste manier vast te houden. De meeste mensen zetten ‘m rechtop, met het gat naar beneden op een snijplank. Terwijl je het jezelf véél makkelijke maakt als je de rasp op z’n zijkant legt.

Dat raspt heel anders

In plaats van de rasp neer te zetten, leg je hem dus neer. Hierdoor kun je hem stukken makkelijker vasthouden en blijft er geen kaas meer aan de binnenkant plakken. Ook handig: zodra je klaar bent, kun je de hele inhoud in één keer over het gerecht strooien.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Foto | iStock

Ook interessant