null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Random Acts of Kindness Day: dit doen onze lezeressen én de redactie

Het is vandaag Random Acts of Kindness day. De dag waarop we iets aardigs voor een ander doen. Wil je weten wat de lezeressen van Margriet én wij als Margriet redactie vandaag doen om iemand op te vrolijken? Lees dan vooral verder.

Op onze Facebookpagina vroegen we naar wat voor gebaren jullie allemaal doen om iemand op te vrolijken én natuurlijk kunnen we bij Margriet zelf ook niet achterblijven.

Contact maken

Nu we nog steeds zoveel thuis zitten en minder snel die ene vriendin op straat tegenkomen hebben we natuurlijk moeten zoeken naar andere oplossingen om contact te maken met mensen en te laten weten dat je aan ze denkt. Zo probeert Linda Goloubev mensen op te vrolijken door kleine maar liefdevolle dingen te doen. Een kaartje sturen of een klein cadeautje opsturen bijvoorbeeld. Rineke Vos-Kuiper probeert contact te houden door een berichtje op WhatsApp te sturen en te vragen hoe het met iemand gaat.

Vriendelijk zijn

We zitten nu natuurlijk met z’n allen in hetzelfde schuitje. Dus als we iemand tegenkomen - bijvoorbeeld je buurvrouw of de kassière in supermarkt - is een vriendelijke blik en een begroeting zéker niet verkeerd. Zo probeert Mariëtte Schellekens nog af en toe een praatje met haar buren te maken en of als ze ziet dat iemand het moeilijk heeft.

Random Acts of Kindness van Margriet

Natuurlijk is ook de redactie van Margriet niet vies van Random Acts of Kindness. Zo bakt online redacteur Ilse graag taarten en koekjes voor anderen, wie wil er nu niet zo’n lekkere traktatie zonder aanleiding? Ook laat ze regelmatig een tijdschrift achter in de trein, zodat iemand anders er van kan genieten. Stagiair Willem maakt met mensen in zijn straat vaker een praatje en verrast graag iemand met iets lekkers te eten. Ook vindt hij het gezellig om met zijn moeder, beste vriendin of oma een mooie wandeling te maken. "Met mooi weer onderweg ergens een koffie scoren maakt de wandeling helemaal af!" Ook projectredacteur Tanja houdt wel van een Random act of Kindness. Zo gaat ze elke week spontaan langs bij haar oma, zodat het keer op keer weer een verrassing is. Daarnaast heeft ze nog een tip die niks kost maar mensen wel opvrolijkt: tijdens het wandelen iedereen gedag zeggen! Dat tovert altijd een glimlach op het gezicht.

Koffie, kaartjes en bloemen

Online manager Loesja: "Buschaffeurs zijn vaak best een beetje grumpy. Dus toen ik een keer een super vrolijk exemplaar tegenkwam, was dat zo leuk! Toen ik de bus instapte begon hij al een vrolijk praatje en vroeg of die koffie die m'n vriendin en ik in onze hand hadden voor hem was. Hij bleef de hele rit vrolijk en maakte met iedereen een praatje. Dus toen wij op centraal uitstapten zijn we naar de Starbucks gerend en hebben een koffie voor hem gehaald. Hij maakte onze dag en wij op die manier ook zijn dag."

Online (eind)redacteur Anne-Flore stuurt zeker in deze coronatijd vaker zomaar een kaartje of bosje bloemen, om iemand te laten weten dat ze aan ze denkt. "En ik vind zelf gewoon iemand opbellen of een lief appje sturen ook heel leuk om te doen, omdat dit diegene echt altijd opvrolijkt!" En online (eind)redacteur Faye maakt anderen ook graag blij met zelfgemaakte baksels. "Ik maakte laatst bijvoorbeeld gevulde speculaas en verdeelde het over bakjes die ik voor de deur zette van de (schoon)familie die in de buurt woont. Het hoeft geen ingewikkeld baksel te zijn. En ook niet persé zelfgemaakt. Maar door het wél zelf te maken, proef je toch echt wel die extra liefde erin."

Het hele jaar door

Of er nu corona is of niet: we mogen soms best wat aardiger zijn voor elkaar. Laat die ene buurvrouw, vriendin, nicht, zus of je moeder het hele jaar door weten dat je van haar houdt. Daar wordt de wereld zéker niet ongezelliger van. Inspiratie nodig? 25x ideeën om iets aardigs voor een ander te doen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Beeld | Getty Images

null Beeld

Nu we allemaal meer thuis zitten, beginnen de dagen soms een beetje saai te worden. Daar hebben we iets leuks op bedacht: de Margriet Mini Challenge. Krijg dagelijks een inspirerende uitdaging voor thuis die je dag net een beetje leuker maakt. Hoe? Simpel! Praat met Margriet via je Google Home óf de gratis Google Assistent op je telefoon of tablet. Klik hier om direct jouw eerste uitdaging te krijgen. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Willem van KasterenGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden