Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Quiz: hoe goed ben jij in het herkennen van online fraude?

quiz-online-fraude.jpg

Ieder jaar neemt de hoeveelheid online fraude toe. Internetcriminelen bedenken steeds iets anders: via WhatsApp, via Tikkies, via Marktplaats, via datingsites… je bent bijna nergens meer veilig. Het is daarom slim om jezelf te wapenen tegen deze criminelen en te leren hoe je deze fraudeurs kunt herkennen. Daarom testen we je kennis met een quiz: hoe goed ben jij in het herkennen van online fraude?

Trap jij met open ogen in een oplichtingstruc, of zullen ze jou niet zo snel te pakken krijgen?

Steeds weer nieuwe trucs

Van WhatsApp-fraude tot verdachte emails op je werkmail: internetcriminelen grijpen alle manieren aan om jou op te lichten. Het afgelopen jaar, met corona, vonden ze wéér nieuwe trucjes om mensen om de tuin te leiden. Van valse oproepen voor ‘versnelde vaccinaties’ tot inschrijven voor niet-bestaande PCR-tests voor vakanties. Ieder jaar moeten we opnieuw (soms door schade en schande) bijleren. Benieuwd hoe goed jij bent in het herkennen van online fraude? Test het hieronder.

Quiz online fraude herkennen

Op Margriet.nl schrijven we regelmatig over de nieuwste oplichtingstrucs én hoe je deze herkent. De meest recente waarschuwing van de politie, is voor valse sms’jes over pakketjes die ergens afgehaald zouden moeten worden. De links in deze sms’jes bevatten software die jouw gegevens kunnen achterhalen en zo in de handen van criminelen komen. Oppassen, dus!

Bron | Fraudehelpdesk.nl
Beeld | Getty Images

Ook interessant