Lifestyle

Zó maak je deze lekkere herfstversie van de Dalgona-koffie

zo-maak-je-deze-lekkere-herfstversie-van-de-dalgona-koffie.jpg

Dalgona-koffie was toch wel hét zomerdrankje van dit jaar, maar nu de herfst er weer aankomt is er gelukkig ook een heerlijke herfstversie die je kunt proberen.

Wij leggen je hier uit hoe je zelf een pumpkin spice Dalgona-koffie kunt maken.

Wat is een Dalgona-koffie?

Dalgona-koffie is afkomstig uit Zuid-Korea en smaakt vooral heel erg naar een romig karamelsnoepje. Je kunt deze koffiespecialiteit maken door oploskoffie, water en suiker met elkaar te mengen en op te kloppen. Hierdoor krijg je een heerlijk romige substantie die je vervolgens over koude melk heen moet scheppen. Dat klinkt niet verkeerd, toch? Maar wat als we je nu eens zouden vertellen dat je dit drankje nog nét iets lekkerder kunt maken door er een herfstige pumpkin spice-variant van te maken?

Benodigdheden voor pumpkin spice Dalgona-koffie

  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eetlepels heet water
  • 1,5 eetlepel kokossuiker
  • ¼ theelepel kaneelpoeder
  • Kruidnagel (1/8 theelepel)
  • Gember (1/8 theelepel)
  • Nootmuskaat (1/8 theelepel)
  • Kardemom (1/8 theelepel)
  • 250 milliliter melk (of eventueel zuivelvrije melk) 

Zo maak je het

  1. Gooi de espresso, water, suiker en kruiden in een grote mengkom.
  2. Klop de ingrediënten op met een handmixer tot er een schuimig en dik geheel ontstaat. Dit kan tot wel tien minuten of langer duren.
  3. Warm de melk op en schenk het in een glas. Je kunt nu het goedje uit de mengkom eroverheen gieten. Heb je liever een koude versie? Schenk dan koude melk in een glas en gooi hier wat ijsklontjes bij.

Wist je trouwens dat je van Dalgona-koffie ook een heerlijke cocktail kunt maken: de Dalgona Martini? Wij leggen je hier uit hoe je dat kunt doen.

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | Bustle, Hot for food
Beeld | iStock

Ook interessant