Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Willen die puistjes op je rug maar niet weg? Dít kun je ertegen doen

the-beach-is-even-better-shared-with-best-friends.jpg

Nu het zomer is en je weer wat meer huid laat zien, zit je vast niet te wachten op die vervelende rode bultjes op je rug. Willen ze maar niet weg? Deze tips kunnen je helpen.

De puistjes ontstaan meestal wanneer de poriën in je huid verstopt raken door zweet of vervuilende producten. Daarom krijg je er in de zomer vaak extra last van, terwijl je ze dan juist niet wilt hebben. Daarom is het belangrijk dat je op een aantal dingen let, en dan heb je binnen no time weer een mooie, gladde huid.

Conditioner

De grootste boosdoener voor rug acné is conditioner. Dit middeltje doet dan misschien wonderen voor je haar, maar je huid wordt er minder blij van. Wanneer je je rug niet goed afspoelt na het gebruiken van conditioner, raken je poriën verstopt en krijg je puistjes. Het beste kun je na het wassen van je haar je rug reinigen met een milde, hydraterende zeep.

Scrubben

Als je dan toch bezig bent met het verzorgen van je rug, vergeet dan ook niet te scrubben. Wel een beetje lastig in je eentje, dus misschien moet je iemand even lief aankijken en vragen of zij dit één keer per maand voor je willen doen. Scrubben zorgt er namelijk voor dat de dode huidcellen je lichaam verlaten, waardoor je sneller een gladde huid krijgt.

Vervang je spons

Heb je een speciale borstel of spons waar je je rug mee schrobt? Sponsen zijn broedplaatsen voor bacteriën en kunnen jouw huid dus ontzettend vervuilen. Vervang de spons daarom om de drie weken om dit te voorkomen.

Vuile kleding

Een andere grote boosdoener voor je huid is zweet. Zweet gaat in je kleding zitten, waar het vervolgens ontzettend veel bacteriën aantrekt. Dingen als sportbeha’s en nachtkleding worden vaak net iets minder gewassen dan eigenlijk zou moeten, en vervuilen zo je huid. Zorg ervoor dat je je sportbeha na ieder gebruik wast, en je pyjama om de drie à vier dagen.

Te strakke kleding

Ook te strakke kleding kan zorgen voor huidirritatie. De kleding zorgt dan voor wrijving, waar je huid op reageert. Bovendien heeft je huid dan geen ruimte om te ‘ademen’. Zorg er dus voor dat je niet te vaak strakke shirts of sportbeha’s draagt: je huid zal je dankbaar zijn.

Bron | Womenshealth.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant