Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

‘Proffee’ is de nieuwste en gezondere koffietrend: zó maak je het

proffee-is-de-nieuwste-koffietrend-en-zo-kun-je-het-zelf-maken-margriet.jpg

Vorig jaar rond deze tijd was iedereen in de ban van Dalgona-koffie, maar dit voorjaar hebben we er een nieuwe (en gezondere) koffietrend bij: op TikTok komen namelijk opvallend veel filmpjes voorbij van mensen die een ‘proffee’ maken.

Wat is zo’n proffee precies? En hoe kun je ‘m zelf maken? Wij leggen het je hier uit.

Wat is een proffee?

Proffee is een samentrekking van de woorden proteïne en koffie, waarmee we ook meteen verklappen wat dit koffierecept zo bijzonder maakt. Je voegt namelijk een soort proteïneshake aan de koffie toe, waardoor het een lekker romige smaak krijgt, maar toch veel gezonder is dan bijvoorbeeld een Dalgona-koffie. Daar wordt namelijk veel suiker aan toegevoegd. En wat natuurlijk ook fijn is, is dat de koffie ontzettend makkelijk te zetten is. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is een proteïneshake te maken door wat poeder toe te voegen aan melk (of een melkvervanger), dit flink door elkaar te schudden en vervolgens de koffie toe te voegen. Om het af te maken voeg je nog wat ijsklontjes toe en het resultaat is een heerlijke proffee!

Extra eiwitten

Het drankje is vooral bij mensen die vaak sporten een grote hit, omdat die altijd extra eiwitten willen binnen krijgen om zo hun spieren sneller te herstellen en krachtiger te maken. Zo kunnen ze alsnog hun proteïneshake binnen krijgen, maar dan wel middels een lekker bakje koffie. Maar ook als je niet sport of geen extra eiwitten nodig hebt, is de proffee natuurlijk een goede én lekkere optie. Hieronder kun je zien hoe je het zelf kunt maken:

@edriver0

My first time trying this recipe. Not bad! Nice post workout drink. ##proffee ##coffee ##coffeetiktok

♬ Lofi – Aesthetic Sounds

 

Bron | TikTok, HLN.be
Beeld | Getty

Ook interessant