Margriet logo
Prins William en Harry bij het afscheid van hun oma, koningin Elizabeth. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Prins William en Harry zichtbaar aangedaan bij afscheid koningin Elizabeth

De staatsbegrafenis van koningin Elizabeth is begonnen en haar kist is inmiddels gearriveerd in Westminster Abbey. Tijdens de processie richting de kerk liepen William en Harry achter de kist van hun grootmoeder aan. De twee prinsen waren zichtbaar emotioneel.

William en Harry reden maandag tijdens de staatsbegrafenis van hun oma, koningin Elizabeth, met hun vader koning Charles mee naar de processie van de kist van de koningin van de hal van Westminster Abbey. Britten staan natuurlijk bekend om hun stiff upper lip, en de Britse royals lijken daar helemaal patent op te bezitten. Toch kon je aan de monden van Harry en William en ook aan Andrew zien dat ze het moeilijk hadden aan het begin van de processie.

Diana

Ze liepen alle drie te midden van rijen matrozen en de Britse krijgsmacht in de richting van Westminster Abbey. Het moet voor de twee prinsen heel anders voelen dan toen ze in 1997 als jongens achter de kist van hun overleden moeder Diana aanliepen.

Prins Philip, William, Charles Spencer (de broer van Diana), Harry en Charles volgen de kist van Diana in september 1997.  Beeld WireImage
Beeld WireImage

Wel en geen militair uniform

Koning Charles en kroonprins William dragen een militair uniform, maar Harry niet. Sinds het overlijden van Queen Elizabeth II is er heel wat te doen rondom Prins Harry’s outfits. Zo mag hij als ex-royal geen militair uniform dragen naar officiële evenementen, terwijl voor de gevallen prins Andrew wel een uitzondering werd gemaakt.

Bij de wake op zaterdag 17 september droegen beide prinsen wel hun militaire uniform naast de kist van hun oma. Hiervoor werd voor Harry een uitzondering gemaakt. Echter mocht hij zijn militaire uniform niet dragen met de ‘ER’-initialen van zijn oma tot zijn grote verdriet.

De overige kleinkinderen verschenen in zwarte outfits.

Harry mocht niet in zijn militaire uniform naar het afscheid. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
William is zichtbaar aangeslagen. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images
Ook Harry heeft het moeilijk. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Bron | BBC/Trouw

Suzanna TimmerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden