Het jeugdprogramma 'Hallo ik heb kanker' won de Televizierster Jeugd. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Presentatrice Anne-Mar vertelt over gewonnen Televizierster voor ‘Hallo ik heb kanker’

Donderdag werd de Gouden Televizier-Ring uitgereikt aan het beste tv-programma. Toch is er één moment die de kijkers het meest is bijgebleven: De uitreiking van de Televizierster Jeugd aan het programma ‘Hallo ik heb kanker.’ Presentatrice Anne-Mar vertelt in de uitzending van Humberto hoe het voor haar en de kinderen in uit het programma was om de prijs te winnen.

Staande ovatie

Na het overhandigen van de ster, kregen Anne-Mar en de kinderen uit het programma een staande ovatie van het publiek in Carré. “De reactie van de mensen in de zaal emotioneerde mij”, vertelt Anne-Mar aan Humberto. “Ik was net begonnen met speechen en wilde met name de tieners uit het programma bedanken. Toen begon het applaus en het hield maar niet op. Zo’n applaus in een vol Carré ga je natuurlijk niet onderbreken en na een paar seconden dacht ik: ‘Dit wil ik ook niet onderbreken. Dit is te gek. Deze zaal klapt voor onze vier tieners en voor het programma.”

‘Hallo ik heb kanker’

In het jeugdprogramma ‘Hallo ik heb kanker’, volgen we vier tieners die hun leven met kanker vastleggen. Presentatrice Anne-Mar gaat bij de tieners langs en stelt vragen die anderen niet durven te stellen.

Ouders van de kinderen

“Als volwassenen zijn wij beladen met de context. Wij weten hoe ernstig het is als je op zo’n jonge leeftijd al zo ernstig ziek bent”, zegt Anne-Mar. “Wij voelen die zwaarte, maar kinderen voelen dat minder. Als zij horen dat ze weer een chemo moeten zeggen ze: ‘Maar mam, als ik opnieuw chemo moest, dan mocht ik vanavond sushi. Dat heb jij beloofd.’ En dat kan voor ouders soms zo fijn zijn, dat het leven van hun kind soms over hele andere dingen gaat. Je ziet dan ook dat ouders zich vaak optrekken aan hun kind en dat kinderen hun ouders er doorheen trekken.”

Een dubbel gevoel

Anne-Mar en de kinderen uit het programma, waren met een dubbel gevoel aanwezig bij de uitreiking van de prijs. Een week eerder overleed een van de tieners, Marleen, aan de ziekte. En een dag voor de uitreiking was haar begrafenis. “Daarom was ik ook zo emotioneel”, vertelt de presentatrice. “Ik dacht ‘hoezo een jurk? Hoezo in de make-up? Hoezo een feestje vanavond?’ Het was echt heel dubbel. Ik heb de moeder van Marleen gesproken en die vond het eigenlijk een hele warme avond nadat ze na de begrafenis thuiskwam en even voelde hoe je dan in een gat valt als je dan in een leeg huis komt.”

De avond van hun leven

“Toen ineens waren wij daar met een Televizierster en een warme speech en een soort ode aan Marleen. Dat heeft veel goeds gedaan.” Voor de andere kinderen was het, ondanks het dubbele gevoel door het overlijden van Marleen, een leuke avond. “Zij kwamen in een badkuip vol met influencers en YouTubers, dus ik ben de hele avond druk bezig geweest met het regelen van handtekeningen en foto’s. Die kiddo’s hebben echt de avond van hun leven gehad.”

Bron | Humberto, EO

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden