Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Potgrond weggooien? Welnee! Zó kun je het hergebruiken

potgrond-weggooien-welnee-zo-kun-je-het-hergebruiken.jpg

De meeste mensen gooien hun oude potgrond weg, omdat het niet meer vers of voedzaam is. Maar wist je dat je je oude potaarde nog heel gemakkelijk kunt hergebruiken? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is wat kokosvezel met voedingsstoffen toevoegen.

Kokosvezel is de ruwe vezel van de schaal van kokosnoten. Het houdt veel lucht en water vast, wat ideaal is voor plantaarde. Volg de volgende stappen en je potgrond is weer klaar voor gebruik!

Stap 1 Kokosvezel met water

Leg een blok kokosvezel in een emmer of teiltje en giet hier warm water bij. Zorg ervoor dat het blok onder water komt te staan. Het blok zal uitzetten en voldoende vruchtbare aarde opleveren.

Stap 2 Verbrokkel het vezel

Als het goed is absorbeert de kokosvezel in een paar uur al het water. Verbrokkel en meng het vervolgens met je handen. Zo weet je zeker dat alle droge delen nat worden.

Stap 3 Mengen met oude potgrond

Meng het kokosvezelmengsel nu in gelijke delen met je oude potgrond.

Stap 4 Voeg toe

Voeg vervolgens een organische meststof toe. Kippenmestkorrels of beendermeel werken bijvoorbeeld goed. Voor de mineralen voeg je nu nog een beetje steenmeel toe. Je potgrond is nu weer lekker voedzaam en klaar voor gebruik!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Foto | iStock

Ook interessant