Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Van ABBA tot The Beatles: zing mee tijdens Popfestival ODE in Rotterdam

popfestival-ode.jpg

Rotterdam Ahoy haalt in het weekend van 21 maart de grootste popsterren van de wereld eenmalig terug tijdens Popfestival ODE. Van ABBA tot The Beatles en Michael Jackson tot Queen. En daar kun je via Margriet met korting naartoe.

Een unieke kans om de liedjes van jouw favoriete artiest van vroeger of nu nog één keer live, of in de silent disco, te horen.

Popfestival ODE

De allereerste editie van Popfestival ODE is een eerbetoon aan de grootste muzieklegendes van toen en nu, die ook in Rotterdam Ahoy hebben opgetreden. Denk aan Queen, ABBA, Prince en The Doors. De beste cover- en tributebands uit Europa worden op 21 maart verdeeld over de drie podia van Rotterdam Ahoy, om de mooiste, meest ontroerende en fijnste liedjes te spelen.

Line-up ODE

Voor de line-up is er diep gegraven in de lijst van artiesten die in de afgelopen vijftig jaar de hitlijsten veroverden. Tijdens het festival kun je dus een heel afwisselend aanbod verwachten. Zo zal Abba Fever je meenemen naar de tijd van Waterloo en wijde broekspijpen, Vipers de hits van Queen ten gehore brengen en Codarts Pop Orchestra voor de fijnste dansbeats uit het discotijdperk zorgen. Je begrijpt, stilstaan gaat niet lukken.

R.I.P. George Michael en Michael Jackson

Onder die artiesten, horen natuurlijk ook artiesten die helaas al een tijde niet meer onder ons zijn. Zo kun je meezingen met en swingen op de grootste hits van George Michael, Prince en Michael Jackson.

Wie moeite heeft met kiezen, moet zeker naar het optreden van Amæzing Snäke. Met hun karaoke vol popmuziek van de afgelopen vijftig jaar, pik je een graantje mee van al het moois dat tijdens het festival te zien is.

Eric Corton

De presentatie van het festival ligt in handen van presentator en muziekkenner Eric Corton. “Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis”, zegt hij. “Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

Silent disco

Naast de optredens zullen er ook zalen zijn waar andere dingen te doen zijn die te maken hebben met muziek. Zo kun je terecht bij een foto-expositie waarmee je terug in de tijd gaat. Ga los op de dansvloer tijdens een silent disco met hits uit de 60’s, 70’s en 80’s. Neem plaats in de bioscoopstoel om nostalgische muziekdocumentaires te aanschouwen. Test daarna jouw kennis bij de popquiz en ga met de felbegeerde titel naar huis. Kortom: er staat je een muzikale dag op je te wachten.

Wil jij naar Popfestival ODE? Bestel nu voordelig je ticket in de Margriet-shop en krijg een gratis parkeerkaart.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Beeld | The Cavern Beatles

Ook interessant