Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó voorkom je pluizig haar na het wassen (en het is heel simpel)

zo-voorkom-je-pluizig-haar-na-het-wassen-en-het-is-heel-simpel.jpg

Het is tegenwoordig helemaal hip om je natuurlijke haarstijl zoveel mogelijk te omarmen. Dit betekent dat je je fohn en stijltang eigenlijk ook niet meer hoeft te gebruiken, maar dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bij sommige mensen eindigt een wasbeurt namelijk standaard in pluizig haar.

Heb jij hier ook last van? Dan bieden deze tips van celebrity-kapper Luke Hersheson wellicht uitkomst!

Nieuwste haartrend

Volgens Hersheson, die onder andere het haar van Victoria Beckham, Sienna Miller en Kate Middleton knipt, is het helemaal hip om je haar aan de lucht te laten drogen. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel vrouwen opnieuw hun eigen haarstijl en textuur omarmen: “De nieuwe look mag zo natuurlijk mogelijk zijn,” aldus de kapper.

Lees ook: Toe aan een nieuw kapsel? Dít zijn de haartrends van najaar 2020

Veelgemaakte fouten

Nu heb je van die vrouwen die hun haar standaard aan de lucht laten drogen en bij wie het er altijd geweldig uitziet, maar er zijn ook genoeg vrouwen bij wie dit niet het geval is. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan doe je volgens Hersheson toch iets mis. “Een veelgemaakte fout is dat mensen rondlopen met haar dat té nat is of dat ze er te hard in wrijven met een handdoek. Wat ook vaak gebeurt is dat mensen uit de douche komen en meteen hun lokken in een handdoek draaien. Tegen de tijd dat ze de handdoek weer af doen is het haar al begonnen te pluizen.”

Handige tips om pluizig haar te voorkomen

Volgens de kapper kun je het beste als je uit de douche komt eerst je haren zachtjes kammen en het dan vervolgens 20 minuten ‘ploppen’. Dit betekent dat je je haren in een T-shirt wikkelt en vervolgens de uiteinden van het shirt om je hoofd heen knoopt. Zorg ervoor dat er geen haren meer zichtbaar zijn en zorg ervoor dat de knoop stevig genoeg zit. Een T-shirt absorbeert minder vocht dan een handdoek, waardoor je na afloop geen last hebt van pluizig haar. Nadat je het T-shirt uit je haar hebt gehaald kun je volgens Hersheson het beste ‘no blow dry’-producten gebruiken. “Deze zorgen ervoor dat je kapsel mooier aan de lucht droogt. Heb je stijl of licht golvend haar? Stop twee dikke lokken achter je oren, dat geeft ze een mooie krul eens ze gedroogd zijn. En blijf er daarna af: door aan vochtige haartjes te prutsen, zullen ze extra pluizen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | HLN
Beeld | iStock

Ook interessant