Veel Nederlanders raken platzak en delen online hun verhaal met de hashtag #ikredhetnietmeer Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Platzak: met actie #ikredhetnietmeer krijgt armoede een gezicht

Het tv-programma Kassa is deze week een actie gestart: ‘Ik red het niet meer’. Het doel van deze actie is dat de mensen die het financieel niet meer redden een gezicht krijgen. Via de hashtag #ikredhetnietmeer laten Nederlanders massaal weten dat ze niet of nauwelijks nog kunnen rondkomen.

Grote kans dat je zelf ook de gevolgen van de inflatie in je portemonnee voelt. De producten in de supermarkt worden steeds duurder en dan zijn er nog de energierekeningen die maar blijven stijgen. We moeten allemaal even slikken.

Nederlanders delen massaal hun financiële zorgen

Kassa wil met deze actie graag horen waar de Nederlanders zich financiële zorgen over maken. De boodschappen doen op de manier die je gewend bent en de energierekening kunnen betalen: voor veel mensen is dit vrijwel onmogelijk geworden. Het gaat hierbij zelfs om 1,3 miljoen Nederlanders die aan de grond zitten door deze crisis. Voor deze mensen kunnen hun basisbehoeften niet meer betalen. Dat is schrijnend, want het is niet meer zo dat alleen Nederlanders met de kleinste portemonnee zich niet meer kunnen redden. Ook mensen die boven het minimuminkomen zitten komen in de problemen: degenen met een modaal inkomen. Zij weten niet meer hoe ze de eindjes aan elkaar moeten knopen en er is sprake van armoede.

Kassa-presentatrice Amber Kortzorg was deze week te gast bij Jinek. Ze maakt zich grote zorgen over de financiële ellende waar we in beland zijn. “We zijn een van de rijkste landen ter wereld en elke dag gaan er meer mensen naar de Voedselbank. Het gaat niet om een tweede auto die mensen willen kopen of een vakantie, maar het gaat om basisbehoeften zoals boodschappen en je huis verwarmen.”

Meedoen met de actie #ikredhetnietmeer

Wil je zelf ook meedoen met de actie? Dat kan via Facebook, Twitter en Instagram. Kassa hoort graag je verhaal. Gebruik de hashtag #IkRedHetNietMeer op sociale media en noem @kassa_bnnvara op Twitter of @bnnvarakassa op Instagram. Deel je verhaal over je financiële situatie en vind bondgenoten die in hetzelfde schuitje zitten.

Normaal gesproken zijn Nederlanders helemaal niet zo open over hun inkomsten. Het lijkt erop dat mensen door deze actie hier openlijker over praten. We delen een paar openhartige reacties:

Vanuit deze actie ontstaan ook hartverwarmende oproepen:

Bron | BNNVARA

Saskia WinkensGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden