Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze plant blijft ondanks de zomerhitte mooi tot en met de herfst

planten-bloemen-herfst-margriet.jpg

Je tuin onderhouden in de zomer kan een uitdaging zijn. Sommige planten en bloemen bezwijken al snel onder de hitte, met een uitgebloeide, kleurloze tuin als gevolg.

Van dat aanzicht word je niet vrolijk. Welke plant houdt zich wél staande tot het einde van de zomer en misschien zelfs het begin van de herfst? Dat zou de kleurrijke geranium zijn; om precies te zijn vijf soorten uit de Ooievaarsbekfamilie.

1. Geranium ‘Orion’

Deze bikkel van een plant overleeft droogte onder bomen, in de schaduw en in drogere grond en fleurt je tuin op met de pimpelpaarse bloemkleur.

2. Geranium ‘Mavis Simpson’

Ontzettend schattig door de kleur lila, maar van binnen is deze geraniumsoort bij lange na zo soft nog niet: hij bloeit maar liefst zes maanden lang en is redelijk winterhard.

3. Geranium ‘Rozanne’

Niet voor niets is ‘Rozanne’ eerder uitgeroepen tot plant van het jaar. De plant groeit uit tot een meter brede bos vol lavendelblauwe bloemen, die zich prima redt in de schaduw.

4. Geranium phaeum ‘Samobor’

‘Samobor’ heeft kleine, donkerpaarse bloemen. Ook na zijn bloeiperiode tussen mei en juli is de geraniumsoort nog prachtig dankzij zijn mooie groene, donker gevlekte blad.

5. Geranium ‘Patricia’

Deze paarsroze knapperd heeft wel een plek in de zon nodig, maar groeit dan ook als kool. En dat van mei tot november!

Ook leuk om te lezen

Bron | Homes and Property
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant