Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Welke plant past bij jouw sterrenbeeld?

groene-astrologie-deze-plant-past-bij-je-sterrenbeeld.jpg

Er staat veel in de sterren geschreven: welke partner het beste bij je past, wat voor type vriendin je bent of wat voor jou typische afknappers kunnen zijn in de liefde. Maar zelfs op het gebied van planten heeft de astrologie je iets te vertellen.

Welke plant het best bij je past heeft blijkbaar te maken met je sterrenbeeld. 

Ram

Een Ram is doelgericht, energiek en neemt geen blad voor de mond. De perfecte plant voor dit sterrenbeeld? Een cactus. Sterk en stabiel en laat zich niet door omstandigheden zoals weinig water of hitte uit het veld slaan. Een beetje hetzelfde als het karakter van een Ram. 

Stier

Een Stier is een erg betrouwbaar persoon en daarnaast een ware doorzetter. De plant die het beste bij dit sterrenbeeld past is daarom de jadeplant. Stevig en sterk. Een plant waar je echt van op aankunt. Net als een Stier. Daarnaast wordt de jadeplant door de kleine ronde blaadjes vaak een geldplant genoemd, en laat een Stier nou ontzettend goed zijn in geld verdienen. 

Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen is van nature nieuwsgierig en gaat graag op onderzoek uit. Je acclimatiseert snel in onbekende ruimtes, net als kamerplant philodendron. Een perfecte match dus. Daarnaast symboliseren de vrolijke blaadjes van deze plant jouw optimisme. 

Kreeft

Een van de beste karaktereigenschappen van een Kreeft zijn loyaliteit en zorgzaamheid. Je droomt graag, en daarbij past ook een dromerige plant: de waterlelie. Dit sterrenbeeld is ook nog eens een waterteken, dus zo gek is die match niet. 

Leeuw

Het sterrenbeeld Leeuw weet hoe ze met aandacht van anderen om moet gaan. Vandaar dat het ook een plant met opvallend grote bladeren is die bij dit sterrenbeeld past. De vioolplant heeft aandacht en liefde nodig om helemaal op te bloeien. En eigenlijk is dat precies hetzelfde voor een Leeuw. 

Lees ook: Zó voorkom je dat je planten en bloemen gaan hangen of knappen

Maagd

Een Maagd is voorzichtig en zorgzaam. Een plant die daarom perfect bij dit sterrenbeeld past is de orchidee. Deze plant heeft zorg nodig en is tot in detail verfijnd. En laat een Maagd nou precies daar oog voor hebben. Daarnaast is de zorg voor een orchidee niet altijd makkelijk, maar dit sterrenbeeld werkt graag hard. Perfecte combi dus. 

Weegschaal

Voor het sterrenbeeld Weegschaal lopen harmonie en balans als een soort rode draad door het leven. Daarom is de perfecte plant dan ook de jasmijn. Deze plant ruikt niet alleen heerlijk, maar staat ook bekend om de gebalanceerde groei. Tijd om die groene vingers aan het werk te zetten. 

Schorpioen

Schorpioenen worden vaak bestempeld als mysterieus en soms een tikkeltje intimiderend. Vandaar dat de venusvliegenvanger, een vleesetende plant, perfect past bij dit sterrenbeeld. Ook deze groene vriend komt misschien wat intens over, maar is dit eigenlijk totaal niet. Daarnaast is het net als een Schorpioen een echte doorzetter. 

Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter is dol op avontuur. Vandaar dat ook een soort jungle-achtige plant echt bij dit sterrenbeeld past: de monstera. Ook wel bekend als de gatenplant met grote bladeren. Tijd om je huis om te toveren tot een echte urban jungle, Boogschutter.  

Steenbok

Een Steenbok houdt van praktisch. Vandaar dat een rozemarijnplant de ideale match is. Deze plant is niet alleen leuk om naar te kijken, of heerlijk om te ruiken. Nee, je kunt zelfs de blaadjes gebruiken om mee te koken. Hoe praktisch wil je het hebben? 

Waterman

Het sterrenbeeld Waterman is allergisch voor ongelijkheid in de wereld. Een van jouw grootste dromen is dan ook vrijheid en vrede voor iedereen op de wereld. Vandaar dat de lepelplant perfect bij dit sterrenbeeld past. In het Engels heet ‘ie namelijk peace lily. Hij dankt zijn naam aan de witte bloembladeren die de witte vlag voor de wapenstilstand symboliseren. 

Vissen 

Vissen zijn ontzettend creatief, en varen daarnaast blind af op hun intuïtie. Je bent dan ook niet vies van een vleugje spiritualiteit in je leven. Daarom past de lotusbloem perfect bij jou. Want ook deze plant staat voor spiritualiteit en puurheid. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Happinez
Beeld | iStock

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hey Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant