Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo kies je de perfecte plant voor jouw moeder voor Moederdag

zo-kies-je-de-perfecte-plant-voor-jouw-moeder-voor-moederdag.jpg

Wanneer je jouw moeder wil laten weten hoeveel ze voor je betekent, is een bijpassende plant een goed cadeau. Ze heeft er namelijk lang plezier van en er bestaat voor elke moeder een geschikte plant.

Kies je dit jaar voor viooltjes of toch een orchidee?

1. De moeder die alle planten al heeft

Extra moeilijk als jouw moeder alle soorten planten al in huis heeft. Maar, daardoor is het nog leuker om een plant te geven die het hele jaar staat. En dan hoef je geen typische groene kamerplant te kiezen; viooltjes doorstaan alle seizoenen namelijk ook. Door hun opvallende kleur heb je meteen een sfeermaker in elke kamer waar je ze neerzet.

2. De kleurrijke moeder

Wordt jouw moeder ook zo blij van alle kleuren van de regenboog? Dan doe je er veel goeds aan om haar een orchidee te geven. Deze kamerplant is niet alleen populair om de kleurrijke varianten waarin de plant te krijgen is – een geel, wit en paars exemplaar vind je in elke bloemenwinkel wel – maar ook omdat hij niet veel zorg nodig heeft.

3. De huismus

Met een moeder die graag thuis zit, is het beste cadeau een sering. Deze plant kun je kennen door de kenmerkende paarse bloesems én ze hebben een heerlijke geur. Stop de plant in een pot wanneer je er binnen een tijdje plezier van wilt hebben, maar plant de sering buiten wanneer je er jaren plezier van wilt hebben.

4. De moeder die nog geen planten heeft

Hoe mooi een plant in de kamer ook staat, jouw moeder heeft dat nog niet echt door (of wil er niet te veel werk aan hebben). Daarom kan het nog een klus zijn om de juiste plant te kiezen. Een hyacint is in ieder geval veilig doordat de plant in de lentemaanden groeit en in de zomer inactief wordt. Daarbij houdt ‘ie van schaduw en daarom kun je ‘m in elk huis kwijt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

5. De moeder zonder groene vingers

Is je moeder dol op planten, maar gaat alles dood wat ze aanraakt? Gelukkig bestaan er nog planten zoals cactussen en vetplanten die de kamer toch nog wat kunnen opfleuren. Ze hebben niet elke dag water nodig en je hebt er ook nog eens heel lang plezier aan. Tip: mis je toch nog wat kleur? Zet hem dan in een kleurrijke pot.

Bron | Patuxent
Bron beeld | iStock

Bladcadeau

Je kunt je moeder ook verrassen met een Bladcadeau! Hier doe je haar weken- of zelfs maandenlang plezier mee en je hebt keuze uit ruim honderd tijdschriften. Extra fijn: t/m 10 mei bestel je een Bladcadeau met 15% korting én wordt het gratis bezorgd vanaf € 15,00. Kijk snel op bladcadeau.nl.

Ook interessant