Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zit jij op Pinterest?

hoe-werkt-pinterest.png

Zit jij op Pinterest en vind je het leuk om daar eens over mee te praten? Meld je aan voor het panelgesprek en wie weet zit jij binnenkort samen met andere pinners bij Margriet op de redactie tijdens een Pinterest-brainstorm. Graag willen wij meer weten over wat jij leuk vindt op Pinterest en wat je er zoal pint. Natuurlijk zorgen we voor een kopje koffie, iets lekkers én een leuke goodiebag om mee naar huis te nemen! 

Ben jij beschikbaar op maandag 11 mei tussen 13 en 15 uur en lijkt het je leuk om naar ons kantoor in Hoofddorp te komen voor een panelgesprek én een kijkje achter de schermen op de redactie van Margriet? Meld je dan aan via dit formulier. Vul bij ‘oplossing’ de gebruikersnaam van je Pinterest account in.  

Heb jij nog geen Pinterest?

Ben je op zoek naar een leuke traktatie of inspiratie voor je interieur, tuin of verjaardagsfeest? Maak dan een account aan op Pinterest en pin alle inspiratie op je eigen pagina. Lees snel hoe het werkt!

Account maken

Alles begint met een bezoek aan www.pinterest.com. Uiteraard is er een app voor smartphone en tablet, maar om echt een goed beeld van Pinterest te krijgen, is het beter om achter je laptop of pc te beginnen. Een account maken is in een handomdraai gedaan en als je wilt, is het mogelijk om het te koppelen aan je e-mailadres, Twitter en Facebook.

Verzamelen

Bij aanmelding krijg je de populairste pinners op je startpagina. Als je die aanklikt, kun je op hun borden rondneuzen en hun pins bekijken. Je kunt ook een zoekopdracht invullen. Met ‘appeltaart’ krijg je bijvoorbeeld een enorme lijst met (lekkere trek opwekkende) pins van appeltaarten. Al rondneuzende op internet kun je beelden, recepten en video’s verzamelen. Of verzamel je eigen foto’s van je telefoon en je computer in een map, en sleep die naar Pinterest. Kijk ook bij anderen wat hebben zij gepind!

Pinnen op je bord

Je bord is gewoon een digitaal prikbord, de plek waar je al je pins verzamelt. Je kunt alles op één bord pinnen, maar dit is net als die oude multomap wat onoverzichtelijk. Handiger is om voor elk thema een apart bord te maken. Dit is heel simpel: selecteer in het menu ‘Een bord maken’. Je mag er zo veel maken als je wilt. Ook een verborgen bord is een optie, voor als je bijvoorbeeld een bruiloft aan het organiseren bent die je geheim wilt houden. Je kunt daar eindeloos op pinnen, zonder dat iemand het ziet. Hoe? Klik op je naam boven aan je account, klik op ‘Jouw profiel en pins’ en kies ‘Een verborgen bord maken’. Via het menu kun je plaatjes uploaden en pinnen. Als je bij het ‘snuffelen’ op de site iets leuks tegenkomt, klik je op het icoon ‘Pin it’ aan, linksboven. Zo verschijnt het vanzelf op jouw bord.

Interessante borden en personen volgen

Leuk bord gezien? Selecteer ‘Bord volgen’ en alle pins die op dat bord worden geplaatst, krijg je op je startpagina te zien. Iemand die interessante dingen pint? Volg hem of haar, of zijn of haar borden. Toch niet zo interessant? Ga terug naar het bord om te ‘ontvlogen’.

Volg Margriet op Pinterest!

Heb je al een Pinterest-account of ga je die aanmaken? Volg dan ook zeker Margriet op Pinterest voor een grote dosis inspiratie.

Ook interessant