Bediening: personeelstekort in de horeca. Beeld Getty Images/Image Source
Beeld Getty Images/Image Source

Actueel

Personeelstekorten: Dit kun je ervan merken in het dagelijks leven

Je leest het overal de laatste dagen: er zijn in elke sector personeelstekorten. Maandag moest de Ketheltunnel sluiten omdat de twee werknemers die normaal gesproken de tunnel goed in de gaten houden, ziek waren. Het gevolg: enorme vertraging. In welke branches speelt de krappe arbeidsmarkt nog meer een rol? En wat ga jij merken van deze personeelstekorten? We leggen het uit.

Personeelstekorten ontstaan

Hoe zijn deze personeelstekorten opeens ontstaan? Natuurlijk heeft corona en de daarop volgende griepgolf enorm veel roet in het eten gegooid. Het verzuim is hoger dan ooit. Daarnaast groeit het aantal banen veel sneller dan de hoeveel mensen die een baan zoeken. Ondanks dat er wel aan aantal oplossingen zijn, denk aan parttimers die meer gaan werken en arbeidsmigranten naar Nederland halen, is dat niet genoeg voor de lange termijn. “De vergrijzing is een belangrijke oorzaak van die problemen”, zo laat Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan Tilburg University weten aan RTL Nieuws. In sectoren waar relatief oudere mensen werken, zoals bij de politie, worden de tekorten steeds groter door pensioenen. De beroepsbevolking blijft krimpen, volgens Ton Wilthagen nog wel 30 jaar. De personeelstekorten zullen de komende jaren nog aan de orde zijn.

1. Horeca

Corona zorgde voor een enorme uitstroom van personeel in de horeca. Inmiddels kunnen ze weer volop terug naar hun oude baan, maar dit gebeurt niet door de concurrentie. Met het hoogseizoen in aantocht zitten horeca eigenaren met de handen in het haar. Het gevolg? Aangepaste openingstijden en aangepaste menukaarten. Daarnaast zouden prijzen van gerechten hoger kunnen worden omdat personeel gelokt wordt met hoger loon.

2. Vervoer

Al eerder melden we dat er chaos op Schiphol wordt verwacht deze zomer, vanwege het personeelstekort. In de meivakantie zagen we deze problemen al ontstaan, toen duizenden passagiers buiten in de rij moesten wachten. Vluchten moesten hierdoor naar andere vliegvelden worden geplaatst of werden geschrapt. Maar ook bij de NS gaat het niet goed. Door de onverwachte krappe arbeidsmarkt en het verzuim door corona wordt de dienstregeling deze zomer aangepast. Er moet rekening gehouden worden met kortere en minder treinen. Pas richting het najaar kan de spoorwegmaatschappij meer inzicht krijgen in de vacatures en de verzuimcijfers. De krapte blijft dus ‘lang voelbaar.’

3. Winkels sluiten eerder

Maak jij graag gebruik van koopavond om je boodschappen in huis te halen of verjaardag cadeaus te kopen? Let de komende tijd dan goed op of je favoriete winkel wel de gebruikelijke openingstijden hanteert. Want door het personeelstekort besluiten steeds meer winkels om eerder dicht te gaan, bijvoorbeeld om 18:00 uur in plaats van 20:00 uur.

4. Kinderopvang

Parttimers zouden meer kunnen gaan werken om de krapte op de arbeidsmarkt iets te beperken. Maar dan dringt het volgende probleem alweer aan: het personeelstekort bij de kinderopvang. Lange wachtlijsten zijn het gevolg, maar ook groepen die sluiten en overeenkomsten met ouders die moeten stoppen. Hierdoor kunnen ouders minder gaan werken en moeten de grootouders steeds meer paraat staan om kleinkinderen op te vangen.

5. Bouw en tuin

De huizenmarkt mag dan blijven stijgen, de mensen die je huis kunnen (ver)bouwen verdwijnen. Het personeelstekort in de bouw kan voor veel vertraging zorgen op bouwplaatsen waardoor jouw nieuwe overkapping voor de zomeravonden wel pas eens klaar zou kunnen zijn als de blaadjes van de bomen vallen. En met de stijgende kosten van bouwmateriaal wordt verbouwen er überhaupt niet veel leuker op.

Bron | Radar, RTL Nieuws, NOS, Werf-en.nl

Paulien BergwerffGetty Images/Image Source
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden