Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De perfecte foto? Dit is het geheim!

hp-margriet.jpg

– Margriet samen met HP Instant Ink

Sommige foto’s trekken je aandacht en andere niet: waar komt dat toch door? Volg deze tips en iedereen zal zich vergapen aan jouw beelden.

1. Kies het juiste tijdstip
Prioriteit één als je goede foto’s wilt schieten: daglicht. Het beste moment is vlak na zonsopkomst of net voor zonsondergang. De zon is dan namelijk niet zo fel, waardoor je geen last hebt van schaduwen. In de fotografiewereld worden dit de ‘gouden uren’ genoemd: de zon staat laag en het zachte licht zorgt voor een gouden gloed. Vooral voor landschapsfotografie is dat heel mooi.

2. Ga niet voor het midden
Foto’s waarbij het hoofdonderwerp in het midden van het beeld staat, ogen meestal saai. Gebruik daarom, net als de pro’s, de regel van derden. Deel het beeld met twee horizontale en twee verticale lijnen op in negen gelijke vlakken. Plaats het hoofdonderwerp op een van de kruispunten, die trekken van nature veel aandacht. Het maakt een foto veel dynamischer en sterker. Ook het plaatsen van de horizon op een van de horizontale lijnen maakt een beeld vaak interessanter.

3. Varieer met posities
Speel met de hoek van waaruit je de foto neemt. Soms is het mooi als je van voren fotografeert, maar een gerecht ziet er vanboven weer goed uit. Fotografeer je in de natuur, ga dan eens op je hurken zitten en fotografeer bijvoorbeeld een paddenstoel van dichtbij met de lucht als achtergrond. Dit geeft een heel ander perspectief.

Fotografeer lekker vaak en veel. Niet elk shot is immers meteen goed, dus dan heb je in elk geval altijd een back-up.

4. Bewerken mag
Er zijn tegenwoordig genoeg programma’s waarmee je foto’s kunt bewerken. Je kunt spelen met licht, schaduwen en accenten om de foto net wat extra kracht te geven. Als je fotografeert met je telefoon, helpt Instagram je een handje met filters en bewerkingsmogelijkheden. Wel zo makkelijk.

5. Pronk met je foto’s
Nu je dat perfecte plaatje hebt geschoten, wil je er natuurlijk iets leuks mee doen. Print je foto uit met een goede printer, bijvoorbeeld de HP ENVY fotoprinter, op mooi fotopapier en lijst ’m in of struin Pinterest af voor een leuke DIY. Geloof ons: je hoeft daarvoor echt niet meer naar de fotowinkel. Je kunt cadeaus ook een stuk persoonlijker maken met foto’s. Kinderverjaardag? Geef bijvoorbeeld een tailormade slinger cadeau aan de trotse ouders, die je maakt van foto’s van de babytijd tot nu. Print foto’s, plak of knoop ze aan een lang lint en je hebt een superorigineel cadeau.

Inktservice
Of je nu foto’s aan het printen bent, aan het werkt bent, je gaat voorbereiden op de vijftigjarige trouwdag van je ouders of een uitnodiging maakt: de printer moet het gewoon doen. Niks zo vervelend als de inkt die op is zodra je wilt gaan printen. Goed nieuws: er is nu HP Instant Ink. Je kiest een inktpakket en de printer doet het werk; die geeft bij HP aan wanneer hij nieuwe inkt nodig heeft. Vervolgens krijg je nieuwe inktcartridges opgestuurd, zodat je nieuwe inkt al in huis is voordat je oude op is. Je oude cartridges kun je makkelijk terugsturen. Heb jij al een HP Printer, probeer Instant Ink dan nu drie maanden gratis met de code MAR3MND via www.hpinstantink.nl.*

Na drie maanden wordt deze service automatisch een betaalde service. Je kunt deze online opzeggen.


Ook interessant