Margriet logo
Patty Brard komt met haar eigen podcast. Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Patty Brard (67) krijgt haar eigen podcast vol levenslessen: ‘Leeftijd is slechts een getal’

Patty Brard (67) heeft haar eigen podcast gelanceerd: Patty’s levenslessen. Hierin vertelt ze over de ‘zin en onzin van het leven’ en komen haar ups en downs ter sprake. Dat maakte Patty op maandag 12 december bekend: “Leeftijd is slechts een getal, het is nooit te laat om aan iets nieuws te beginnen.”

Elke aflevering ontvangt Patty Brard een speciale gast waarmee ze wekelijks drie van haar levenswijsheden bespreekt. “Ik heb met al mijn levenservaring heel wat levenslessen verzameld: 365 in totaal, dus één voor elke dag,” aldus Patty over haar podcast.

Patty Brard haar podcast: Patty’s levenslessen

Goochelaar-illusionist Hans Klok (53) is de eerste gast in Patty’s podcast. Samen met hem gaat ze onder andere in gesprek over ouder worden. Patty verbaast zich erover hoe zij en Hans met de jaren allebei ontzettend veranderd zijn. “Zo losbandig als wij ooit door het leven gingen, en nu zitten hier twee gezapige mensen tegenover elkaar die het hebben over huizen kopen en iets voor je partner achterlaten. Wat is er gebeurd?”

Hans denkt dat je met de jaren iets wijzer wordt: “Ik heb nog steeds wel een beetje een rock ‘n roll leven, maar de katers trek ik niet meer. Op een gegeven moment kwam er een omkeerpunt waarbij ik mezelf afvroeg: wil ik dit? Nu krijg ik een kick van een goed optreden, maar het beest zit nog steeds in mij.”
Patty: “Ik geef je nog tien jaar! Vroeger zong ik mijn liedje Ik ga extreem ‘Ik ga nog liever drie keer op een rij failliet dan dat ik nooit meer een risico neem.’ Ik moet eerlijk zeggen: ik neem nog steeds vaak risico's, maar ik wil nooit meer failliet.”

“Dat nummer van jou was een lijflied voor mij,” aldus Hans. “Je moet proberen op een positieve manier extreem te leven, alles uit het leven te halen. Ik zie soms mensen waarmee ik op de basisschool heb gezeten, die te vroeg zijn getrouwd en te vroeg met de verkeerde schoonouders in Centerparcs zaten. Dan denk ik: je leeft maar één keer, dus haal daar alles uit. Het hele leven bestaat uiteindelijk uit ups en downs: zonder drama geen verhaal.”

In de tweede aflevering van Patty’s levenslessen wordt Richard Groenendijk aan de tand gevoeld. Je kunt deze podcast beluisteren via alle streamingdiensten, zoals Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts.

Bron | RTL Boulevard, Spotify

Saskia WinkensBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden