Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Van compliment tot kleinigheidje: zo kun je drukke pakketbezorgers een steuntje in de rug geven

pakketbezorgers-een-steuntje-in-de-rug-geven-zo-doe-je-dat.jpg

De afgelopen tijd werd al een heleboel online besteld, maar met de aankomende feestdagen, de oproep om zo veel mogelijk thuis te blijven én door het sluiten van de niet-essentiële winkels hebben post- en pakketbezorgers het razend druk. Het is flink aanpoten om alle pakketjes overal op tijd te krijgen. Geef daarom de drukke pakketbezorgers een steuntje in de rug en zet ze aan de deur heel even in het zonnetje. 

Van bewust online winkelen tot een complimentje: zo simpel kan het zijn.

Pakketbezorgers een steuntje in de rug geven

Je ziet ze waarschijnlijk een stuk vaker voorbijkomen: hollende pakketbezorgers, druk in de weer om alle online bestellingen in recordtempo af te leveren. Zo hebben de meeste pakketbezorgers gemiddeld 180 stops op een dag. Al in de aanloop naar Sinterklaas konden post- en pakketbezorgers de drukte nauwelijks nog aan en werd extra personeel ingezet. Maar even op rust komen zit er voorlopig nog niet in. Zo worden er dagelijks miljoenen pakketjes verwerkt en bezorgd door onder andere DHL en PostNL. Bij PostNL alleen worden er al zo’n 1,5 miljoen pakketten per dag gesorteerd. Ook op social media blijft dat niet onopgemerkt en komen steeds meer tips en initiatieven voorbij om de pakketbezorgers daarom eens een steuntje in de rug te geven.

Geef een kleinigheidje

Van een leuk kaartje, een complimentje, een klein kerstcadeautje of een lekkernij tot een envelopje met geld. Het steuntje in de rug voor drukke pakketbezorgers hoeft niet veel te kosten, maar gaat natuurlijk vooral om het gebaar. Op Twitter roept Els Leicher bijvoorbeeld op om zelf een kaartje in elkaar te knutselen en er tientje in te stoppen omdat de bezorgers zich voor onze bestellingen uit de naad werken. Maar ook een complimentje aan de deur doet al wonderen om te laten zien dat je begrip hebt voor de werkdruk waaronder de pakketbezorgers rond deze tijd werken. 

Zorg dat je thuis bent 

Als je pakketbezorger gebonden is aan een strak tijdsschema kan het behoorlijk frustrerend zijn als deze steeds voor een dichte deur staat. Vaak moet de bezorger op een later moment dan opnieuw langskomen. Zorg dus dat je thuis bent wanneer je pakket wordt bezorgd. Daarnaast werken sommige bezorgers op zelfstandige basis, wat inhoudt dat ze bij een niet afgeleverd pakket niet betaald krijgen. 

Bestel op tijd 

‘Vandaag besteld, morgen in huis’ is doorgaans een handige service, maar rondom de kerstdagen en gezien de omstandigheden van de harde lockdown een stuk minder haalbaar. Bestel je kerstcadeaus dus op tijd en wees ook realistisch dat een kerstcadeau dat je een dag van tevoren bestelt waarschijnlijk niet op tijd onder de kerstboom ligt. Wellicht is dit ook een mooi moment om naast al die online pakketjes eens extra creatief te zijn en een paar zelfgemaakte kerstcadeaus in elkaar te knutselen. 

Lees ook: Wanneer moet je je kerstcadeaus bestellen om ze op tijd binnen te krijgen?

Bewuster bestellen 

Bestel je normaal gesproken vaak dezelfde kleding in verschillende maten, om de rest vervolgens weer terug te sturen? Doe dat rondom de feestdagen liever niet. Denk bewust na over je aankoop om miskopen en het retourneren hiervan te voorkomen. Dit zorgt namelijk voor nog meer werk bij het sorteren van pakketten. Koop dat kerstjurkje online alleen in de maat die je normaal gesproken ook hebt, of kijk eens of er in je kledingkast nog iets hangt dat je nieuw leven in kunt blazen, in plaats van online te shoppen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | AD, Libelle
Beeld | Getty Images

Ook interessant