Margriet logo
Beertje Paddington brengt een bezoekje aan koningin Elizabeth. Beeld BrunoPress/PA Images / Brunopress.nl
Beeld BrunoPress/PA Images / Brunopress.nl

Paddington-beertjes voor koningin Elizabeth gedoneerd aan het goede doel

Na het overlijden van koningin Elizabeth zijn er heel veel Paddington-beertjes neergelegd bij Britse Koninklijke gebouwen. Elizabeth had dan ook een bijzondere band met beertje Paddington. Al deze knuffelberen worden nu gedoneerd aan het goede doel.

De beertjes gaan naar Barnardo’s, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor kwetsbare kinderen. Dit maakte Buckingham Palace zaterdagavond bekend via een Twitter-bericht. “De beren zijn geschrobd om er op hun best uit te zien voordat ze in hun nieuwe huis aankomen,” valt er verder te lezen in de tweet. Het gaat om meer dan duizend Paddington-beertjes die allemaal een nieuw onderkomen zullen krijgen. Momenteel worden de teddyberen goed verzorgd in Buckingham Palace, Clarence House en in de Royal Parks-kwekerij in Hyde Park.

Bij het Twitter-bericht is een foto te zien van koningin-gemalin Camilla in de Morning Room in Clarence House op donderdag 13 oktober 2022, de 64e verjaardag van de publicatie van het eerste Paddington-berenboek. In 2016 droeg Koningin Elizabeth dan ook het beschermheerschap van Barnardo’s over aan Camilla.

Sandwich met marmelade

In juni maakten de Britse koningin en beertje Paddington een video die viral ging. In de video brengt beertje Paddington een bezoekje aan Windsor Castle om samen met Elizabeth een kopje thee te drinken. Op een gegeven moment haalt de koningin de favoriete snack van het beertje uit haar handtas: een sandwich met marmelade. Vervolgens klinkt het nummer ‘We Will Rock You’ van Queen, waarop het publiek buiten enthousiast mee begint te klappen. En ook Elizabeth houdt zich niet in: met een theelepeltje drumt ze vrolijk mee op een porseleinen theekopje.

In de video bedankte Paddington de koningin voor alles. “Dat is erg aardig,” antwoordde ze. Vlak na het overlijden van de koningin bedankte Paddington haar nog een keer. “Bedankt mevrouw, voor alles,” twitterde de beer. Naar aanleiding van deze video legden veel mensen een Paddington-beertje en een marmeladesandwich - bekend uit de verhalen van Paddington - bij de koninklijke gebouwen neer ter nagedachtenis aan Elizabeth. Buckingham Palace riep de Britten op om liever bloemen neer te leggen.

Website van het Jaar 2022

Margriet is genomineerd in de categorie Lifestyle en die prijs willen we dolgraag winnen. Stemmen doe je hier (vergeet niet om de stem te activeren via de mail die je binnenkrijgt).

Banner Margriet website van het jaar Beeld Margriet
Beeld Margriet

Bron | Nu.nl, Royal UK

Sanne van De WeteringBrunoPress/PA Images / Brunopress.nl

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden