Liesbeth List Beeld BrunoPress/Patrick van Emst
Beeld BrunoPress/Patrick van Emst

Overleden Liesbeth List krijgt haar eigen voetpad op Vlieland

Ze groeide er op en kwam er haar hele leven graag terug: Vlieland. Het eiland was net zo van Liesbeth, als Liesbeth List van Vlieland was. Nadat de zangeres twee jaar geleden overleed, vindt het Waddeneiland het nu tijd om haar te eren.

En dat doen ze op Vlieland op een wel heel speciale manier.

Vlieland eert overleden Liesbeth List

Vlieland eert de overleden Liesbeth namelijk met het Liesbeth Listpad. Vanaf nu kun je op Vlieland over dit pad wandelen en wordt je naar de bekende vuurtoren van dit eiland geleid. En die plek is natuurlijk niet zomaar gekozen: het is een plek waar de overleden zangeres graag kwam. In 2020 nam Nederland afscheid van haar. Oorspronkelijk was de onthulling van het voetpad toen al gepland, maar door de coronacrisis kon het eren niet plaatsvinden. Nu was er eindelijk tijd voor. Liesbeths familieleden waren aanwezig, en aan kleindochter Lílah de eer om het bord te onthullen.

Dat dit pad juist op Vlieland terecht is gekomen, is niet gek. Het is de plek waar Liesbeth eindelijk het geluk vond als zevenjarige, nadat ze van weeshuis naar weeshuis zwierf. Ze woonde er tot haar achttiende, waarna ze het eiland omruilde voor de grote stad, maar kwam er nog altijd met veel liefde terug. Nadat ze op 78-jarige leeftijd overleed, leeft ze dus voort op deze geliefde plek.

Ik heb je lief

Niet alleen het straatnaambord werd onthuld: op de plek van het pad staat ook een kunstwerk, met de tekst ‘ik heb je lief’. Een tekst die zo sprekend voor Liesbeth is, uit haar bekende nummer Pastorale, dat ze samen met Ramses Shaffy maakte. “We zijn hier zo dankbaar voor. Het leek alsof ze het persoonlijk zegende”, aldus dochter Elisah.

Bron | Nu.nl

Leonie CollombonBrunoPress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden