Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Overgevoelig of allergisch voor wasmiddel? Hier wat handige tips

overgevoelig-of-allergisch-voor-wasmiddel-hier-wat-handige-tips.jpg

Krijg jij vaak last van klachten zoals jeuk of niesbuien zodra je pas gewassen kleding aantrekt? Dan zou het kunnen zijn dat je overgevoelig of allergisch voor wasmiddel bent. Best vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om de klachten te verminderen.

Hier wat handige tips.

Ga voor hypoallergeen wasmiddel

Sommige mensen zijn allergisch of overgevoelig voor bepaalde ingrediënten in wasmiddel, zoals bijvoorbeeld bepaalde bewaarmiddelen of geurstoffen. Als jij het gevoel hebt dat dit bij jou ook zo is, dan is het verstandig om over te stappen op hypoallergeen wasmiddel. Dit soort wasmiddelen zijn namelijk speciaal ontwikkeld en dermatologisch getest om de kans op allergieën te verminderen. Ze bevatten zelden parfums, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Vaak kun je duidelijk op de verpakking zien of iets hypoallergeen is of niet.

Lees ook: Op deze manier kun je wasverzachter gebruiken tegen stof in huis

Extra tips voor mensen die overgevoelig of allergisch voor wasmiddel zijn

Naast het gebruiken van hypoallergeen wasmiddel is het ook verstandig dat je een beetje zuinig doet met je wasmiddel. Veel mensen zijn geneigd om veel wasmiddel te gebruiken, terwijl dit helemaal niet nodig is. Hou je daarom netjes aan de dosering die staat aangegeven op de verpakking. Als je te veel wasmiddel gebruikt dan kan dit in je kleding blijven zitten en voor huidirritatie zorgen of allergische reacties. Ga ook nooit voor korte wasprogramma’s omdat de kans groot is dat er dan ook nog wasmiddel achterblijft. Prop tot slot je wasmachine ook niet helemaal vol, want dat zorgt ervoor dat je kleding niet goed gewassen wordt.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Libelle.be
Beeld | iStock

Ook interessant