Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is hoe jij het ouder worden omarmt volgens je sterrenbeeld

sterrenbeeld-ouder-worden.jpg

Vind jij elke nieuwe grijze haar een ramp en smeer jij je suf met antirimpelcrèmes of weet jij naarmate je ouder wordt al je onzekerheden juist los te laten en hecht je geen waarde aan een rimpel meer of minder? Blijkbaar staat het in de sterren. Volgens je sterrenbeeld is dít de manier waarop jij het ouder worden omarmt. 

Ram

Het sterrenbeeld Ram is koppig en avontuurlijk. Die koppigheid zorgt ervoor dat jij er alles aan doet om op elke leeftijd alles uit het leven te halen. En jaartje ouder of niet, jij laat je niet tegenhouden. Je bent niet bang om hard te werken, maar wees niet te streng voor jezelf. Ouder worden we allemaal, dus zie het als een nieuw avontuur. 

Stier

Het sterrenbeeld Stier is een echte levensgenieter. Je bent dol op uitgebreide etentjes en gezelligheid. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Die extra lachrimpels laten wat jou betreft dus alleen maar zien dat je aan het genieten bent. Je probeert alles uit het leven te halen. Toch zal je naarmate je ouder wordt misschien moeten accepteren dat je dat soms op een iets rustiger tempo moet doen. 

Tweelingen

Ouder worden is voor het sterrenbeeld Tweelingen geen probleem. Jij bent hét bewijs dat leeftijd maar een getal is. Je blijft waarschijnlijk voor altijd jong van geest en ongeacht je leeftijd zal jij open blijven staan voor nieuwe avonturen. 

Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft houdt graag vast aan routine en regelmaat. Misschien vind je het ouder worden daarom in het begin nog lastig te accepteren, maar als je ook hier eenmaal een eigen ritueel in hebt gevonden zal je absoluut gracieus ouder worden. Denk bijvoorbeeld aan een vaste verzorgingsroutine, dagelijks bewegen en bewust eten. Zolang jij de touwtjes in handen hebt, is een extra rimpel hier of daar echt zo erg nog niet. 

Leeuw 

Het sterrenbeeld Leeuw weet wat genieten is. Lachen is voor jou het beste medicijn en dat zorgt ervoor dat je ook tegenslagen in het leven doorstaat. Die lachrimpels weet je daarom ook als geen ander te omarmen. Dit laat zien hoe krachtig je bent en hoe je van het leven weet te genieten.  

Maagd

Het sterrenbeeld Maagd is dol op structuur. Daarom kan ouder worden voor dit sterrenbeeld nog best een uitdaging zijn. Probeer niet te veel te piekeren over de dingen waar je geen grip op kunt krijgen en haal structuur uit de dingen waar je wel controleren over hebt. Heb je dit eenmaal onder de knie? Dan kun je het ouder worden steeds meer leren loslaten. 

Weegschaal

Hoe ouder jij wordt, hoe meer je leert om onzekerheden los te laten. Een grijze haar meer of minder? Daar maak jij je echt niet druk meer over. Jij leert het ouder worden helemaal omarmen en ziet het juist als een mooi proces. Daarnaast houd je op intellectueel en artistiek gebied van een uitdaging en dat houdt je mentaal ook scherp. 

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over je vriendschappen

Schorpioen 

Of het nou door je goede genen komt of door je sterke discipline, het ouder worden gaat je als Schorpioen goed af. Je vindt het niet moeilijk om op je voeding te letten en aan je dagelijkse lichaamsbeweging te komen. En dat is te zien. De enige valkuil is dat je je soms op sociaal vlak kan isoleren, terwijl die mensen om je heen er juist voor zorgen dat je ook op mentaal gebied jong van geest blijft. 

Boogschutter

Ouder worden kan voor het sterrenbeeld Boogschutter op twee manieren uitpakken. Je hebt een actieve houding richting het leven dat er enerzijds voor kan zorgen dat je het leven naarmate je ouder wordt blijft herontdekken, maar anderzijds kun je het ook als heel confronterend ervaren dat je lichaam en geest veranderen. Toch hoort ouder worden bij het leven. Zie het dus als een mooi avontuur en weet dat nieuwe dingen blijven ontdekken je jong houdt.  

Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok staat heel serieus in het leven. Jij hebt al je zaakjes altijd op orde. Daarom heb je ook alles voor later al lang goed geregeld en kun je zonder zorgen oud worden. Vergeet niet om tussendoor ook van het proces te genieten. Dat je er daardoor misschien een extra lachrimpeltje bijkrijgt, dat is echt geen straf. 

Waterman

Is jouw sterrenbeeld Waterman? Dan denk je graag na over de toekomst en sta je altijd open voor nieuwe avonturen. Deze positieve instelling in het leven houdt je jong van geest. Dat je niet goed kunt stilzitten daar plukt ook je lichaam met de jaren de vruchten van. Jouw enige valkuil is dat dat je je emoties soms op kunt kroppen, waardoor je te veel in je hoofd bezig bent. En die kopzorgen kunnen voor extra fijne lijntjes zorgen. Zonde. Probeer daarom je gevoelens te uiten naar mensen die je vertrouwt.  

Vissen 

Ook het sterrenbeeld Vissen omarmt het ouder worden goed. Dat komt omdat Vissen zo makkelijk met de stroming meegaan. En zo ga je dus ook door het leven. Een extra grijze haar of een lachrimpeltje erbij? Jij ligt er niet wakker van.  

Bron | Prime Woman
Beeld | Getty Images

Ook interessant