Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Oude decemberzegels liggen? Zó kun je ze dit jaar gebruiken

oude-decemberzegels-liggen-gooi-ze-nooit-weg.jpg

Houd jij ieder jaar ook weer decemberzegels over? Zonde, want zo’n velletje is niet goedkoop. Gooi de zegels in ieder geval nooit weg. Je kunt je oude decemberzegels gewoon nog gebruiken!

Die van vorig jaar, maar ook van bijvoorbeeld tien jaar geleden.

Decemberzegels bijplakken

De decemberzegels van nu zijn tot en met 6 januari 2021 geldig. Eén zo’n zegel per envelop is dan genoeg. Maar na 6 januari zul je moeten bijplakken. Dat zit zo: een decemberzegel heeft een lagere waarde dan een gewone postzegel, namelijk 82 cent ten opzichte van 91 cent. Je moet dan dus negen cent bijplakken.

Zo werkt bijplakken

Hoe? Niet door twee decemberzegels op te plakken, dat zou zonde zijn. Nee, je kunt zogenoemde bijplakzegels gewoon bestellen in waarden van 2, 3 en 5 cent, afhankelijk van hoeveel bijplakzegels je nodig hebt. Dat hangt ook af van hoe oud je decemberzegels zijn. Voor decemberzegels vanaf 2010, plak je voor negen cent bij. Voor die uit 2008 of 2009, 57 cent. En voor de exemplaren uit 2005 tot en met 2007, moet er nog zo’n 62 cent aan bijplakzegels bij. PostNL heeft hier dit handige schemaatje voor.

Kerstpost naar het buitenland

Wil je ook een kerstkaart naar het buitenland sturen? Dat is natuurlijk ietsje duurder. Hier heb je tot en met 6 januari 2021 twee decemberzegels voor nodig.

Wie wat bewaart…

… die heeft wat, dus. Duik daarom even in je lades, dozen en tassen – en bewaar, als je dat nog niet deed, de zegels die dit jaar overblijven dus trouw. Zo heb je alvast een voorraad voor de kerstpost van volgend jaar.

Zoek je de mooiste enveloppen om je kerstpost in te doen? Hier ga je vást slagen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | PostNL
Beeld | ANP

Margriet extra winter

Margriet Extra: winter ligt nu in de winkel! Met in deze special: een compleet kerstverhaal, winterpuzzels, cadeaukaartjes, gezond de winter doorkomen en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant