null Beeld

Originele afscheidsbrief zoon

Deze zoon heeft een hele originele afscheidsbrief geschreven die je écht even moet lezen. 

Beste pap,

Met pijn in mijn hart schrijf ik je deze brief. Samen met mijn nieuwe vriendin ben ik van huis weggelopen, omdat ik een scène met jou en mam wilde vermijden. Ze heet Stacy, ik ben stapelgek op haar en ze is zo lief. Maar ik wist zeker dat jullie haar niet goed zouden keuren door haar tattoo’s, piercings, strakke motorkleding en omdat ze zo veel ouder is dan ik. Maar ik ben niet alleen verliefd op haar, pap. We verwachten ook een kindje! We kunnen ons geluk niet op. Na ons eerste kindje willen we graag een zo groot mogelijke familie opbouwen. Ze heeft een caravan in het bos staan en daar heeft ze genoeg brandhout liggen voor de hele winter. Dankzij Stacy realiseer ik me dat wiet eigenlijk helemaal niet slecht voor je is, dus hebben we besloten dat we samen een kleine plantage gaan beginnen. We zullen deze wiet dan gebruiken om het met andere mensen in de communie te ruilen, voor alle coke en XTC die we willen. Ondertussen hopen we maar dat de wetenschap een medicijn weet te vinden tegen AIDS, zodat Stacy snel beter wordt. Ze is zo lief, dat verdient ze.

Maak je geen zorgen pap, ik ben nu vijftien jaar en ik weet inmiddels wel hoe ik voor mezelf moet zorgen. Op een dag komen we terug om jullie een bezoekje te brengen, zodat jullie al jullie kleinkinderen kunnen leren kennen.

Liefs, je zoon, Joshua.

P.S.

Pap, niets van dit is natuurlijk waar, ik ben gewoon bij Jason thuis. Ik wilde je gewoon even helpen herinneren dat er ergere dingen in het leven zijn dat het rapport dat op de keukentafel ligt. Bel me maar wanneer het weer veilig is om thuis te komen!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden