null Beeld

Opvallend: op déze leeftijd hebben mensen de beste seks

Heb jij je ooit weleens afgevraagd of jij je ‘piek’ wat betreft je seksleven al hebt gehad? Natural Cycles, een app waarmee je je vruchtbaarheid kunt meten, deed onderzoek naar deze vraag en deed een opvallende ontdekking.

Uit een rondvraag onder maar liefst 2.600 vrouwen bleek namelijk dat vrouwen op hun zesendertigste het meest genieten van hun seksleven.

Waarom de beste seks op deze leeftijd?

Voor het onderzoek vroeg Natural Cycles ruim 2.600 vrouwen naar hun seksleven. De vrouwen werden verdeeld in drie groepen van verschillende leeftijden. Er was een jonge groep (met vrouwen van 23 jaar en jonger), een middengroep (met vrouwen van 23 tot en met 35 jaar) en een groep ‘oudere’ vrouwen (van 36 jaar en ouder). Opvallend genoeg bleken de vrouwen in de laatste groep het meest te genieten van hun seksleven. De reden hiervoor? Veel vrouwen gaven aan dat ze op deze leeftijd het lekkerst in hun vel zitten. Ze hebben een baan die ze leuk vinden, een koophuis, zijn zelfverzekerd én voelen zich sexy. Stuk voor stuk ingrediënten voor een goed seksleven, zo blijkt.

Lees: dit zijn de meest gestelde vragen over seks op Google

Minst tevreden met seksleven

Maar liefst acht op de tien deelnemers gaven aan dat ze op hun zesendertigste het meest kunnen genieten van orgasmes en dat ze zich ook het meest aantrekkelijk voelen op deze leeftijd. Opvallend genoeg bleken de vrouwen in de leeftijd van 23 jaar tot en met 35 jaar het minst tevreden te zijn over hun seksleven en zichzelf. Slechts vier van de tien vrouwen gaf aan tevreden te zijn met hun uiterlijk en ervaringen tijdens de seks. In de jonge groep zeiden zeven van de tien vrouwen dat ze de beste seks ooit hadden. En dan moet het beste dus nog komen…

Hoe is het eigenlijk om seks te hebben met een nieuwe partner na een scheiding? Je leest het in de nieuwe Margriet editie 4 die je hier los kunt bestellen.

Artikelen

van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je

in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | EliteDaily

Beeld | Getty

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden