Margriet logo
NLD/Hilversum/20220616 - Uitreiking Nipkowschijf 2022, Matthijs van Nieuwkerk Beeld ANP / Anneke Janssen
Beeld ANP / Anneke Janssen

Opnames Top2000 afgezegd

Ook al werd er vrijdagavond bij Op1 nog gesproken over de doorgang van Matthijs van Nieuwkerks’ werkzaamheden, zaterdag zijn de opnames van de televisiequiz Top2000 Quiz tóch afgeblazen.

Afgelopen vrijdag publiceerde De Volkskrant een artikel over Matthijs van Nieuwkerk, waarin naar voren kwam dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn werkzaamheden als presentator van de dagelijkse talkshow De Wereld Draait Door (DWDD).

Voormalig medewerkers

Het gerucht dat het artikel in De Volkskrant zou gaan verschijnen gonsde al een aantal weken in de wandelgangen van BNNVara en heeft Matthijs van Nieuwkerk tevens eerder bereikt. De krant sprak namelijk met ruim vijftig voormalig medewerkers van van de talkshow, die vanwege ziekte of ontslag de werkvloer van het programma inmiddels hebben verlaten. Volgens de medewerkers had Van Nieuwkerk last van extreme woede-uitbarstingen, waarbij medewerkers publiekelijk werden vernederd.

Ziektegevallen

Op de tientallen medewerkers die ziek waren uitgevallen heeft Van Nieuwkerk nooit gereageerd. Ook greep BNNVara niet in. Van Nieuwkerk: “Zeker, ik was fanatiek, ­eigenwijs en streng. En ik kon af en toe lelijk uit mijn slof schieten. Waardeloos. Maar ik ben nu gemakshalve ­teruggevouwen tot een Eeuwige Driftbui. En dat was ik dacht ik niet”, aldus Van Nieuwkerk.

Geen feestelijke opnames

In samenspraak met de NPO is er besloten om de opnames van de quiz Top2000 Quiz, die jaarlijks in november op NPO3 wordt uitgezonden, deze zaterdag niet op te nemen. Matthijs van Nieuwkerk: “Na het verschijnen van het artikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen.”

Top 2000

De Top 2000 wordt jaarlijks gedraaid in de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw. De Top2000 Quiz betekent de start van de Top 2000-stemweek. Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis roepen kijkers op om te stemmen op hun favoriete platen uit de Top 2000-lijst.

Bron | De Volkskrant

Enith OostlanderANP / Anneke Janssen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden