Margriet logo
Leiden & Partners Beeld Leiden & Partners
Beeld Leiden & Partners

Op déze plek sta je oog in oog met een T. rex

Ruim 66 miljoen jaar geleden werd de aarde bevolkt door indrukwekkende dinosauriërs. Stel je eens voor dat je terug kunt reizen naar die tijd en in de ogen kijkt van een Tyrannosaurus rex...

Margriet samen met Leiden & Partners

Nou, dat kan! Reis mee in de Rexperience in Naturalis in Leiden en kom oog in oog te staan met een Tyrannosaurus rex.

Rexperience

Onderzoekers van Naturalis ontdekten dankzij het fossiel veel over deze soorten dinosauriërs en hun leefomgeving. In de Rexperience stap je niet zomaar een museumzaal binnen, maar ervaar je hoe T. rex tot leven komt. Je avontuur begint in een futuristisch reisbureau, waarna je de ruimtecapsule instapt. Stoelriemen vast, want het kan een turbulente vlucht worden! Kortom: dat wil je zelf meemaken. Als je durft, natuurlijk...

Rexperience in museum Naturalis. Beeld Taco van der Eb
Beeld Taco van der Eb

Tyrannosaurus rex

Het 66 miljoen jaar oude skelet van de Tyrannosaurus rex heeft een ereplek in Naturalis. De bekendste vleesetende dinosauriër ter wereld werd in 2013 in Montana (VS) gevonden. Het bijzondere fossiel werd door Naturalis opgegraven, geprepareerd, onderzocht én weer opgebouwd. Wij kunnen hem nu ook bewonderen, want dankzij donaties en sponsorgelden lukte het om de 12-meter (!) lange dinosauriër naar Nederland te halen. Zij kreeg de naam Trix.

Op ontdekking met de hele familie

In Naturalis is er veel meer te doen, zien en beleven! Dus kom langs, vergaap je aan de honderden verschillende dieren en planten, ervaar hoe de aarde ons flink kan opschudden én ontdek welke giganten er in de IJstijd en Dinotijd leefden. In LiveScience vertellen de onderzoekers en collectiebeheerders met passie over hun werk. Dinodeskundigen werken daar bijvoorbeeld aan de preparatie van Triceratopsbotten, een plantenetende dinosauriër.

Vergeet niet om je bezoek aan Naturalis en de Rexperience van tevoren te reserveren via naturalis.nl. Zo ben je zeker van een plekje in de tijdcapsule. De Rexperience is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Commerciële redactieLeiden & Partners

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden