Op deze plaatsen gaan de vuurwerkshows niet door. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op deze plaatsen gaan de vuurwerkshows niet door vanwege de harde wind

In Zoetermeer, Apeldoorn en Den Haag is besloten om de geplande vuurwerkshows af te gelasten. Door de harde wind is het volgens de steden niet verantwoord om het door te laten gaan.

In Amsterdam en Rotterdam wordt op oudejaarsdag besloten of de vuurwerkshows doorgaan of niet.

Te groot risico

Den Haag besloot vrijdagmiddag dat de vuurwerkshow bij de Hofvijver niet doorgaat. In Zoetermeer gaat het om een kindervuurwerkshow en een nieuwjaarsvuurwerkshow voor volwassenen. De gemeente liet weten dat er in de nacht van oud en nieuw windkracht 5 wordt verwacht. Burgemeester Michel Bezuijen zegt erover: “Het is onverantwoord om de vuurwerkshows door te laten gaan. Dat geeft een te groot risico voor omwonenden en toeschouwers.”

Drone-lichtshow

In Apeldoorn gaat het om de drone-lichtshow, een van de drie geplande shows. Volgens de gemeente zijn de laserstralen slecht zichtbaar. “Door de vele regen krijgen de rookmachines niet genoeg rook de lucht in, waardoor er geen goede lasershow in de lucht geprojecteerd kan worden.” Ook de gemeenten Katwijk aan Zee en het Friese dorp Akkrum hebben besloten om de vuurwerkshows af te gelasten.

Vuurwerkshows Amsterdam en Rotterdam

De vuurwerkshows in Amsterdam en Rotterdam gaan vooralsnog door, al houden de gemeenten de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten. Zaterdag maken zij een inschatting of het veilig is om de shows door te laten gaan. “Zodra dat besluit bekend is, zal de gemeente daar zo snel mogelijk over communiceren. Omdat het besluit waarschijnlijk pas laat op de avond wordt genomen, raden we mensen aan het nieuws in de gaten te houden”, laat de gemeente Amsterdam weten.

Bron | NU.nl

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden