Op deze manier maak jij ruzie volgens je sterrenbeeld Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op deze manier maak jij ruzie volgens je sterrenbeeld

Heb je altijd al je argumenten klaarliggen tijdens een meningsverschil en pak je het probleem meteen aan? Of kies je juist meer voor de subtiele benadering? Iedereen heeft hierbij een andere aanpak en dit zou zomaar eens te maken kunnen hebben met je sterrenbeeld.

Ram

Is jouw sterrenbeeld Ram? Dan hou je van concurrentie en doe je er alles aan om als beste uit de bus te komen. Je deinst niet terug voor een meningsverschil als je boos of overstuur bent. Je bent niet bang om te zeggen wat je denkt. En zelfs als je weet dat je ongelijk hebt, is het moeilijk om je te overtuigen om de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken als je eenmaal verhit raakt. Maar hoewel meningsverschillen intens kunnen worden, vergeef en vergeet je net zo snel als de dingen zijn afgekoeld.

Stier

Tijdens een argument kom je misschien niet erg agressief of brutaal over, maar je consistente en praktische karakter maakt je ongelooflijk overtuigend. Je bent het meest koppige teken van de dierenriem. Wanneer je ruzie krijgt, heb je de neiging om op je hielen te graven en je aan de feiten van de situatie te houden. Je bent niet zo geïnteresseerd in het vinden van een oplossing, maar wel in het krijgen van je zin. Het is bijna onmogelijk om een meningsverschil met een Stier te winnen.

Tweelingen

Tweelingen zijn geliefden, geen ruzie makers. Je zult eerder een vriendelijk debat aangaan dan dat het zal escaleren tot een volledig opgeblazen argument. Alleen als de dingen controversieel worden, dan zal dit teken de vijand snel neerhalen met hun scherpe woorden en humor. Het is moeilijk voor mensen om te weten wat ze van je kunnen verwachten, terwijl ze ruzie hebben met jou. Je veranderlijke persoonlijkheid maakt het je gemakkelijk om snel op de been te blijven tijdens een meningsverschil. Als er één ding zeker is, is het dat je niet lang boos blijft, wrok is niet jouw ding.

Kreeft

Lief en gevoelig, Kreeften staan ​​bekend als de verzorgers van de dierenriem. Je hebt de neiging om conflicten te vermijden als je kunt en het ligt niet echt in je aard om onnodige argumenten naar voren te halen. Wel kunnen kreeften meedogenloos zijn tijdens ruzies. Je hebt de neiging om je emoties te gebruiken om anderen te beïnvloeden of mensen te manipuleren om te krijgen wat je wilt, zelfs als je benadering zorgzaam en respectvol kan zijn. En hoewel je je woede misschien niet hardop uitspreekt, betekent dit niet dat je geen agressieve kant hebt als je te ver doordringt.

Leeuw

Je staat bekend om je dynamische en vurige persoonlijkheid. Je draagt ​​je hart op de tong en je hebt geen enkel probleem om te delen wat je bezighoudt. Je vindt het geen probleem om met conflicten om te gaan. Je weet waar je aan toe bent op de meeste punten en je zult je tijd niet verspillen aan het bewijzen van jezelf aan anderen. Je onbuigzame karakter kan voor sommige als irritant worden ervaren als ze ruzie met jou hebben. Als een ruzie wordt verhit met een Leeuw, worden de dingen luid en gepassioneerd. Je hebt de neiging om dramatisch en theatraal te zijn in je expressie, maar je verontschuldigt je snel als je je realiseert dat je ongelijk hebt.

Maagd

Je bent een perfectionist die alles beter wil maken. Je hebt de neiging om conflicten meestal te vermijden, tenzij het om een ​​logische reden of een persoonlijke reden is. Maagden houden er niet van gemeen te zijn of een enorme ruzie te beginnen, dus je hebt de neiging erg passief-agressief te zijn. En hoewel je nooit iemand schuwt voor een intellectueel debat, heb je er een hekel aan als argumenten gespannen of luid worden. Als er een meningsverschil is, blijf je graag kalm en houd je je aan de details. Over het algemeen ben je behoorlijk relaxed en geen fan van openlijke conflicten, dus je verliest niet vaak je kalmte. Voor een aardeteken zoals jij is een conflict een kans om verklaringen en een snelle oplossing voor een probleem te vinden.

Weegschaal

Het is zeldzaam om een ​​verhitte discussie te krijgen met een Weegschaal. Je hebt geen interesse in verhitte meningsverschillen, maar als een Weegschaal getuige is van iets oneerlijks of onrechtvaardigs, spring je in om scheidsrechter te spelen. Je harmonieuze karakter betekent dat je de neiging hebt om het welzijn van de groep voorrang te geven boven je verlangens of emoties. Je vindt het liefst een oplossing die bij iedereen past en verzacht een gespannen situatie voordat het mis kan gaan.

Schorpioen

Als het op meningsverschillen aankomt, zijn Schorpioenen assertief, dapper en kunnen ze de meest geduchte tegenstanders zijn. Ze zijn vastberaden en soms meedogenloos bij het nastreven van de waarheid. Schorpioen begrijpt de onderliggende sociale dynamiek en geheimen in elke groep beter dan de meeste, wat in je voordeel werkt. Je zult een ruzie niet uit de weg gaan, maar je bent veel sluw zamer en oplettender in je interacties. Hoewel Schorpioen niet op zoek is naar een ruzie, kies je je meningsverschillen wel verstandig. Je observeert liever eerst voordat je direct in conflict springt.

Boogschutter

Boogschutters zijn erg slim en zorgeloos, dus je houdt er niet van om je tijd te besteden aan ruzie maken over domme dingen. Boogschutter is het teken van wijsheid, en daarom heb je een enorme hekel aan ongelijk hebben. Om die reden begin je pas echt met ruzie maken als je weet dat je gelijk hebt. En als de dingen eenmaal begonnen zijn, is het moeilijk om te stoppen totdat je het laatste woord hebt gehad, dus ruzie met een Boogschutter kan uren duren. Er wordt niet geschreeuwd, in plaats daarvan vertrouw je op feiten, logica en een beetje charisma om je punt duidelijk te maken.

Steenbok

Steenbokken zijn doelgericht en hebben de neiging zich op het grote geheel te concentreren; je hecht veel waarde aan regels en bent zeer verantwoordelijk bij het nemen van beslissingen. Dit maakt je heel objectief in je benadering van alles. Wat moeilijk is aan ruzie met een Steenbok, is dat je een beetje ongevoelig kunt zijn. Je hebt de neiging om het moeilijk te vinden om de perspectieven van anderen te accepteren en komt als zodanig vaak afwijzend en zelfingenomen over. Steenbok kan zo gefocust zijn op het vinden van een oplossing dat je vergeet je gevoelens te voelen. En hoewel je heel koppig kunt zijn, wil je meestal gewoon het beste voor iedereen.

Waterman

Je hebt de neiging om een ​​diepe denker te zijn, dus je zult je argument met logica benaderen en het doel van het vinden van een oplossing. Je hebt interesse in het perspectief van anderen en staat open voor een meningsverschil van alle kanten. Je hebt de neiging om emotionele expressie tijdens een confrontatie te vermijden, en in plaats daarvan in de fixeer modus te gaan over hoe je in staat zult zijn om elk conflict dat moet worden opgelost, op te lossen. Tijdens een ruzie kom je misschien onverschillig of afstandelijk over, maar dit is eigenlijk slechts een verdedigingsmechanisme tegen je gedachten en gevoelens.

Vissen

Vissen zijn zeer gevoelige en empathische mensen. Je steekt veel energie in je relaties en hebt een hekel aan elke vorm van confrontatie. Als waterteken ben je nuchter en doe je je best om anderen met vriendelijkheid en zorg te behandelen om drama te voorkomen. Vissen zijn gemakkelijk vergevingsgezind en oprecht liefdevol. Je krijgt niet zomaar ruzie met Vissen, dus als het gebeurd dan zit het ook echt niet goed. En als de emoties hoog oplopen, kan Vissen het moeilijk hebben om te begrijpen waar een ander vandaan komt.

Bron / Best Life

Sanne van De WeteringGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden