prins harry Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Op déze dag kun je de (nu al) veelbesproken interviews met prins Harry zien

Na het verschijnen van een documentaire en het uitlekken van zijn autobiografie, domineert de Britse prins Harry al weken het nieuws. Waar ook veel over gesproken wordt, zijn twee interviews met de prins, die aanstaande zondag in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten worden uitgezonden. Op déze datum kunnen wij ‘m bekijken.

De interviews verschijnen vlak voordat Harry’s autobiografie Spare in de winkels ligt. De inhoud van het boek lekte donderdag al uit, nadat het in Spaanse winkels per ongeluk al te koop was.

Openhartig interview

In de openhartige ITV-special Prince Harry: The Interview doet de 38-jarige prins Harry bij journalist Tom Bradby een boekje open over zijn persoonlijke leven binnen en buiten de koninklijke familie. Zo vertelt hij over de dood van zijn moeder Diana, over zijn vroegere drugsgebruik en over de moeilijke band met zijn familie. Wanneer Tom Bradby de prins vraagt of hij aanwezig is bij de kroning van zijn vader Charles in mei, zegt hij: “Er kan tot die tijd veel gebeuren. Maar, de deur is altijd open. De bal ligt bij hun. Er is een hoop te bespreken en ik hoop echt dat ze ervoor openstaan om erover te praten.” Het interview is op maandag 9 januari te zien op Videoland.

Nog een interview

Harry gaat niet alleen in gesprek met ITV, maar ook met Anderson Cooper van het Amerikaanse CBS. In het programma 60 Minutes legt de prins uit waarom hij besloot om de publiciteit op te zoeken. De prins voelde zich genoodzaakt om zijn verhaal te doen, omdat er continu verhalen over hem in tabloids verschenen. “Elke keer als ik het privé probeerde te houden, waren er weer lekken en werden er verhalen over mij en mijn vrouw gefabriceerd”, aldus Harry. Ook geeft hij antwoord op de vraag of hij ooit zal terugkeren in het koningshuis. “Nee", klinkt het luid en duidelijk. Het 60 Minutes-interview verschijnt ook op zondag, en is onder andere te zien bij Hulu en YouTube TV.

Autobiografie Harry

Prins Harry geeft de interviews in aanloop naar het verschijnen van zijn autobiografie Spare, aanstaande dinsdag. Doordat het boek per ongeluk al eerder in de Spaanse boekhandels lag, kwamen meer details naar boven. Zo vertelt de prins dat William en hij probeerden te voorkomen dat Charles met Camilla zou trouwen. Ook het veelbesproken naziuniform dat Harry als twintiger naar een verkleedfeest droeg komt aan bod. William en Kate zouden hem daartoe hebben aangezet. Harry noemt het ‘een van de grootste fouten van mijn leven’. Een ander opvallend stuk uit de biografie is de ruzie tussen Harry en William, waarbij William zijn broertje tegen de grond zou hebben geslagen.

Bron | NOS, RTL Nieuws, AD

Maike AbmaGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden