Roze maan Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Op 16 april is het roze maan: dit merk je daarvan

Aankomend weekend vindt de astrologische ‘roze maan’ plaats. Hoewel de maan ook daadwerkelijk een roze gloed krijgt op 16 april, is dit met het blote oog bijna niet te zien. Waar komt deze bijnaam dan wél vandaan en wat kun je ervan merken?

We leggen de astrologische betekenis van de roze maan aan je uit.

Roze maan: wat is het?

Hoewel de roze maan als een prachtig natuurverschijnsel klinkt, hoef je er niet midden in de nacht voor naar buiten. De kans dat je daadwerkelijk een roze maan ziet, bestaat namelijk niet: het gaat hier om de bijnaam van een volle maan. Waar dat roze dan vandaan komt? De volle maan in april wordt astrologisch gezien roze genoemd, als vernoeming naar de roze flox-bloem, die in deze periode van het jaar bloeit. Dat de roze maan hiernaar wordt vernoemd is geen toeval, want het past perfect bij de astrologische betekenis van het voorjaar: het is de tijd waarin we onszelf ontpoppen, en waarin de wereld opnieuw in bloei staat als het om sociale contacten draait. In 2022 is roze maan tevens de eerste volle maan van het jaar: nog een aanmoediging om de donkere winter achter ons te laten en onszelf te laten bloeien.

Dit kun je aankomend weekend van de roze maan merken

Op 16 april staat de roze maan in Weegschaal: een luchtteken dat onder de romantische planeet Venus valt. Daardoor staan thema’s zoals relaties, vriendschappen en andere socialen contacten tijdens deze volle maan centraal. Dat woordtje ‘roze’ komt ook daarin weer terug: door de seizoensovergang en het achterlaten van de winter, is de kans groot dat je alles dit weekend door een roze bril bekijkt. Die positieve blik kan alle relaties in je leven ten goede komen, maar denk ook aan jezelf: nu is het moment om de rust in jezelf terug te vinden, en negatieve gevoelens achter je te laten.

Zon in Ram

Zoals bij elke volle maan, staan de maan en zon lijnrecht tegenover elkaar in de dierenriem. Dat betekent dat de zon op 16 april in Ram staat. Die twee verschillen ook behoorlijk qua eigenschappen: waar Weegschaal aan harmonie denkt, is Ram meer bezig met het behalen van doelen en wijkt hij of zij voor niets of niemand om die doelen te behalen. Dat kan behoorlijk botsen -voor Ram dus extra belangrijk om die roze bril dit weekend op te zetten en de harmonie te bewaken.

Bron | Bustle

Leonie CollombonGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden