Oogappels krijgt een kerstfilm: Kerstappels. Beeld ITV Studios Netherlands/BNNVARA
Beeld ITV Studios Netherlands/BNNVARA

Oogappels krijgt kerstfilm: vanaf déze datum kun je ’m zien

Kijk je ook zo graag naar de serie Oogappels? Dan is er goed nieuws voor deze winter: er komt een kerstfilm genaamd - hoe kan het ook anders - Kerstappels. Misschien volg je al jarenlang trouw de avonturen van Merel, Carola, Dina en Fabie, hun partners en kinderen. In de serie krijgen de personages al heel wat voor hun kiezen en dat is met kerst niet anders.

De serie is een ware hit in Nederland. De laatste aflevering van Oogappels trok bijna twee miljoen kijkers. Nu komt BNN VARA met een kerstfilm van dit kijkcijferkanon.

Vanaf deze datum is Kerstappels op tv te zien

Bij kerst denk je misschien aan een warm samenzijn met familie, de nachtmis en een gourmetstel waar de dampen vanaf vliegen. Maar - net als in het echte leven - is het bij Kerstappels niet altijd vrede op aarde aan tafel. Tijdens het kerstdiner kunnen de spanningen hoog oplopen en dat zorgt voor de nodige irritaties bij de families van Oogappels. Je kunt de film vlak voor kerst op tv zien: op donderdag 22 december bij BNN VARA op NPO 1. Ben je dan toevallig de deur uit? Dan kun je de film ook terugkijken op de website of app van NPO Start.

Laatste aflevering Oogappels zorgt voor veel emoties

De laatste aflevering van het vierde seizoen zorgde voor tranen bij veel fans van de serie, in het bijzonder de rol van Merel. Volgens kijkers kon je ‘in haar ziel kijken’. Ze liet zich op een manier zien die we nog niet van haar kenden en dat zorgde voor natte wangen bij de kijkers. Malou Gorter (die de rol van Merel speelt) kreeg veel positieve reacties op sociale media. Soms kan het daar een beerput zijn waar het ene na het andere negatieve commentaar over een tv-fragment je om de oren vliegt, maar bij de laatste aflevering van Oogappels was dat niet het geval. De serie werd woensdagavond alleen maar toegejuicht.

Dit kun je verwachten van de film

Erik en Chris willen dit jaar eigenlijk liever geen kerst vieren, maar dat plan loopt iets anders dan gedacht. Fabie krijgt een flinke teleurstelling voor haar kiezen en Carola en Marcel krijgen tijdens de feestdagen te maken met een dramatische gebeurtenis.

Ook bij Dina en Tim loopt niet alles soepel. De sfeer wordt verpest door een uit de hand gelopen kerstborrel van Tims werk. De grootouders geven weer wijze lessen in Kerstappels: als je negatieve of moeilijke dingen in je leven negeert, is de kans veel groter dat het uiteindelijk explodeert.

Bron | AD

Saskia WinkensITV Studios Netherlands/BNNVARA

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden