Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze (onverwachte) dingen kun je doen met een toiletrol

waarom-je-juist-niet-een-toiletbril-met-wc-papier-moet-bedekken.jpg

Is jouw gezin grootverbruiker van toiletpapier? Wacht dan nog even met het weggooien van de kartonnen rolletjes.

Wc-rollen zijn namelijk meer dan een overblijfsel nadat je het laatste velletje hebt gebruikt. Ze kunnen zelfs heel erg goed van pas komen in het huishouden.

1. Stofzuigen

Heb jij een huis met veel kiertjes in de vloeren of muren? Dan is de kans groot dat er stofnesten achterblijven die je met je stofzuiger niet weg krijgt. Een wc-rol biedt hier uitkomst. Haal het verlengstuk van de slang, zodat je alleen de buis overhoudt. Neem een wc-rol en knijp het aan één einde samen, op zo’n manier dat je er in het meest onbereikbare hoekje of kiertje bij kunt. Schuif daarna het andere einde van het rolletje over de buis van de stofzuiger, zodat het een opzetstuk wordt.

Artikelen van Margriet in je mailbox ontvangen?
Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

2. Opberger voor opladers

De meeste huishoudens hebben meer dan tien opladers in huis. Denk aan laptops, mobiele telefoons en tablets. Is jouw lade ook altijd een weerwar van kabels en snoertjes? Een afgeknipte wc-rol kan dan uitkomst bieden. Knip een aantal wc-rollen in de hoogte van je lade en stop iedere kabel in een eigen wc-rol. Zo houd je draden makkelijk uit elkaar en zie je -in één oogopslag- welke kabel je nodig hebt.

3. Binder voor inpakpapier

Liggen jouw rollen inpakpapier te verfrommelen in de kast? Zonde, want daardoor ontstaan na verloop van tijd scheurtjes en deukjes in het papier. Niet heel feestelijk wanneer je het wilt gebruiken voor het inpakken van een cadeautje. Met een wc-rol houd je de rol inpakpapier makkelijk bij elkaar. Stop eventueel meerdere rollen in één rol, wanneer er nog maar weinig papier over is.

4. Wegwerp speaker

Heb je een zomers tuinfeestje georganiseerd, en wil je de muziek net iets harder zetten dan de speaker van je telefoon toelaat? Met twee plastic wegwerpbekers en een wc-rol zet je in no-time een handige volumeversterker in elkaar. Leg de glazen met de drinkkant naast elkaar. Knip een rondje, ter grote van de uiteinden van de toiletrol, in de zijkant van de glazen, zodat de rol er precies inschuift. Knip aan de bovenkant van de rol een gat zodat je telefoon er rechtop in blijft staan. Zet vervolgens de volume van je telefoon op maximaal zodat je maximaal kunt genieten van de muziek.

Lees ook
Lifehack: zo schil je een sinaasappel zonder te knoeien

Bron| Ze.nl, Lifehacking
Beeld| iStock

Ook interessant