null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Onverwacht een uurtje voor jezelf: dit is wat jullie dan doen

Heerlijk: onverwacht een uurtje (of twee) voor jezelf. Even tijd voor jezelf, zónder verplichtingen of verwachtingen. Wat ga jij doen op zo’n moment? Wij vroegen het jullie op onze Facebook-pagina en er kwamen een aantal verrassende antwoorden binnen.  

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebook-pagina.

Lekker sportief

Zo zegt Angèle Pronk dat ze dan zeker de fiets zou pakken. “Met de mountainbike de duinen in of op de racefiets over de West-Friese omringdijk.” Sylvia Schenkels gaat liever een stukje motorrijden en Heidi Hop vertelt ons dat ze bij een uur vrije tijd lekker zou gaan wandelen. Ook Karin Flanderhijn gaat voor iets sportiefs, bijvoorbeeld door een Zumba-lesje te volgen of te gaan fitwandelen.

Lees ook:

Dit zijn jullie herinneringen aan jeugdvakanties: ‘Op de achterbank met een klef broodje ei’

Een uurtje voor jezelf? Dan even helemaal niets

Maar we hoeven niet altijd druk te zijn, zegt ook Marjelle Slenters: “Met het idee dat er nog allerlei ‘nuttige klusjes’ gedaan kunnen worden, ga ik heerlijk helemaal niets doen. Ik ben er zo goed in!” Ook Tamara Monse neemt even de tijd om helemaal te ontspannen. En Nicole Bruininga maakt tijd voor een vakantie – in haar hoofd dan. “Ik zet een pot thee, plof op de bank en laat mij in gedachten meenemen op vakantie naar Frankrijk.”

Creatief aan de slag

Ook creativiteit kan niet missen bij een uurtje voor jezelf, zeggen sommige lezeressen. Carine Heijmans gaat bijvoorbeeld creatief aan de slag met een heel mooi project: “Borduren aan het Winnie de Poeh-alfabet voor ons eerste kleinkind.” En Alma van der Stek haalt haar kwasten uit de kast: “Ik zet een canvas op de ezel en ga heerlijk schilderen in de tuin.”

En dít doen jullie ook met een onverwacht uurtje voor jezelf:

Een greep uit de overige reacties:

  • Els Verhelst: “Buiten ‘luisterlezen’ en haken.”
  • Cornelia Woldman: “Het laatste deel van De zeven zussen lezen.”
  • Ricky van der Wilt: “Filmpje pakken en lekker eten.”
  • Gemma van der Wijk: “Een legpuzzel maken.”

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 33 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: álles over alleen op vakantie gaan, je decolleté in de spotlights, hoe gelukkig zijn we nu, een interview met Renée Fokker en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ilse van RoekelGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden