Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Winters sprookje in Noord-Holland

kopvannoordholland2_formaatvm.jpg

Licht, lucht en ruimte: je vindt het allemaal in de Kop van Noord-Holland. Met heerlijk authentieke plaatsen als Schagen en Hollands Kroon. Wat heeft de Kop je verder nog te bieden?

– Advertorial –

Natuur

De natuur in de Kop van Noord-Holland is anders dan in de rest van Nederland. Het oer-Hollands laagland met vele kilometers vaar-, fiets- en wandelroutes heeft statistisch gezien de meeste zonuren van het land. En lig je er in de zomer heerlijk rustig aan het strand, ook in andere seizoenen heeft de Kop genoeg te bieden. De zogenaamde paaltjeswandelingen bijvoorbeeld gaan door dorpen, duinen en polder. Ze brengen je op plaatsen waar je anders nooit zou komen, zoals de prachtige natuurgebieden, de leefplaats van veel verschillende diersoorten.

Cultuur

Houd je van kunst en cultuur, dan kun je je hart ophalen. Veel musea in de Kop van Noord-Holland vertellen de geschiedenis van het gebied en de strijd tegen het water. In het Informatiecentrum Zand tegen Zee zie je bijvoorbeeld hoe de kust tussen Petten en Camperduin is versterkt met zand. Het Marinemuseum in Den Helder is leuk voor jong en oud en wie alles wil weten over het leven in een fort in de tijd van Napoleon, moet naar Fort Kijkduin. Alle musea zijn ruim opgezet, waardoor het er nooit te druk is.

Eten & drinken

Lekker eten kan er natuurlijk ook. In de zomer zijn vooral de strandpaviljoens langs de kust in trek voor een fijn dagmenu. Liefhebbers van culinaire hoogstandjes komen ook aan hun trekken. De legio Noord-Hollandse restaurants serveren gerechten uit alle windstreken. En ga je graag stappen, dan kun je er terecht in gezellige clubs en bars.

Op de website van Ontdek de Kop vind je de mooiste fiets-, vaar- en wandelroutes, links naar horecagelegenheden en musea én de Dagje uit in de Kop-agenda.

Ook interessant