Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Ongeneeslijk ziek meisje (5) kiest om te sterven

julianne.jpg

De 5-jarige Julianna leed aan een ernstige vorm van de neurologische ziekte Charcot-Marie-Tooth. De ziekte zorgt voor het afsterven van de zenuwen van het ruggenmerg naar de spieren. Na een jarenlang ziektebed heeft Julianna zelf gekozen om de behandeling in het ziekenhuis te beëindigen.

Einde aan een ziekbed

Haar moeder Michelle Moon maakte op haar blog bekend dat haar dochter was overleden. “Onze lieve Julianna is vandaag naar de hemel gegaan. Ik ben er kapot van en mijn hart is gebroken, maar ik ben ook dankbaar. Ik voel me de gelukkigste moeder in de wereld, omdat God me dit fantastische kind heeft toevertrouwd, en we bijna zes jaar samen hadden. Ik had natuurlijk meer tijd gewild, en daarom ben ik verdrietig. Maar ze is nu vrij.” Voordat het meisje stierf, zei ze tegen haar ouders: “Maak je om mij geen zorgen, God zorgt voor me”.

Lees ook: Man geeft gewonnen auto weg aan familie ziek kind

Keuze maken

De behandelingen die Julianna moest ondergaan, waren pijnlijk en de artsen waarschuwden de ouders dat er een belangrijke keuze gemaakt moest worden. Tot welke prijs moesten ze verdergaan met de pijnlijke behandelingen die niet tot genezing zouden leiden? De moeder vroeg het aan haar vijfjarige dochter. Wilde ze weer naar het ziekenhuis of wilde ze thuisblijven? Julianna gaf aan dat ze niet meer naar het ziekenhuis wilde.

Maatschappelijke discussie

Haar antwoord zorgde voor een maatschappelijke discussie of een kind hierover kan beslissen. Volgens moeder Michelle is haar dochter wijs voor haar leeftijd. “Dit gevecht kon ze niet winnen. Ze was vermoeid en had rust nodig. Onze Julianna is eindelijk vrij.”

Lees ook: Man geeft gewonnen auto weg aan familie ziek kind

Ook interessant