Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

‘Ongemerkt geef ik veel geld uit aan boodschappen. Hoe kan ik dit een beetje in de hand houden?’

annemarie-van-gaal.jpg

Gerda (54): ‘Ongemerkt geef ik veel geld uit aan boodschappen. Hoe kan ik dit een beetje in de hand houden?’

Annemarie van Gaal: “Op je dagelijkse boodschappen valt heel wat te besparen. Ik adviseer mensen altijd om een vast bedrag per week te kiezen (bijvoorbeeld € 100 of € 150 voor een gezin) en dat als maximumbudget aan te houden. Als je weet dat je snel in de verleiding komt om meer uit te geven, kun je ook elke maandag het bedrag pinnen, je pinpas wegleggen en niet méér uitgeven dan het bedrag dat in je portemonnee zit. Zo heb je meer grip op je uitgaven voor boodschappen. Denk na over wat je nodig hebt en maak altijd een boodschappenlijstje. Plan vooruit wat je de komende week wilt eten en houd hierbij de aanbiedingen in de gaten. Doe één of twee keer in de week je boodschappen, dan ben je ook niet zo snel geneigd te veel te kopen.”

Dit advies stond in Margriet 2017-50. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Lees ook

Ook leuk om te bekijken

Petra is dankzij een maagverkleining maar liefst 44 kilo afgevallen en ging van maat 52 naar maat 38 (!). Een prestatie om trots op te zijn, alleen ‘verschuilt’ ze zich nog steeds in vesten en een dikke sjaal en dat wil ze veranderen. Met een ander kapsel, dito make-up en nieuwe kleding is ze haast niet meer te herkennen. Wat een resultaat: wauw! Bekijk hieronder haar metamorfose.

 Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant