null Beeld

Om deze redenen kan jouw vlucht zijn vertraagd

Je herkent het vast wel: je bent op de luchthaven of in het vliegtuig, klaar voor vertrek, en ineens wordt er omgeroepen dat je vlucht vertraging heeft. Vaak zijn daarvoor onverwachte redenen. Deze drie bijvoorbeeld.

Kapotte verlichting

Een kapot lampje kan een reden zijn om niet op te stijgen. In de cabine zijn verschillende soorten lampjes. Sommige lampjes in de cabine bevatten kwik, een giftig stofje dat kan gaan lekken als het lampje stuk is. Dit moet eerst worden gerepareerd voordat het vliegtuig mag vertrekken.

Asbakken in toilet?

Jazeker, ook die moeten werken! Ook al mag er niet worden gerookt tijdens een vlucht, is het wel belangrijk dat alle asbakken werken en overal aanwezig zijn. Vooral in het toilet. Want mocht iemand tóch stiekem een sigaret opsteken in het toilet, dan moet deze goed kunnen worden uitgemaakt. Half opgerookte sigaretten mogen pertinent niet belanden in de afvalbak tussen licht ontvlambaar wc-papier.

Incidenten op voorgaande vlucht

De meeste vertragingen worden veroorzaakt door eerdere vertragingen op die dag. Deze vertragingen werken dóór en kunnen de gehele planning van de luchtvaartmaatschappij in de war schoppen.

Is je vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Wanneer de aankomstvertraging meer is dan drie uur, heb je recht op een schadevergoeding. De hoogte van de compensatie hangt samen met de afstand van de oorspronkelijke vlucht en het verschil in aankomsttijd van de vervangende vlucht; dat kan oplopen tot wel € 600 per persoon.

De mannen in deze video hadden ook vertraging, maar gingen daar wel héél creatief mee om.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden