Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Van het keukenkastje naar de badkamer: de voordelen van olijfolie voor je huid

de-voordelen-van-olijfolie-voor-je-huid.jpg

We schreven laatst al dat je olijfolie niet alleen in de keuken, maar ook in de badkamer kunt gebruiken. Het blijkt namelijk hét product als je glanzend haar wilt.

Daarnaast blijkt het ook nog een topproduct voor je huid. We zetten de voordelen voor je op een rij.

Olijfolie zit vol antioxidanten

“Olijfolie bevat drie belangrijke antioxidanten: vitamine E, polyfenolen en fytosterolen”, zegt Caroline Artiss, die het boek Natural Beauty Mask And Other Homemade Scrubs and Lotions schreef. Die antioxidanten zijn essentieel in het beschermen van je huid tegen onder andere vervuiling van buitenaf, uv-stralen en dagelijkse stress, die zorgen voor vroegtijdige huisveroudering, een doffe kleur en een verstopte huid.

Je kunt olijfolie overal gebruiken

Van je haar tot je nagelriemen: je kunt olijfolie voor heel veel dingen gebruiken. Zo kun je er gespleten haarpunten mee behandelen, je kunt ’t inmasseren op je hielen als je je voeten mooi wilt maken voor een zomerse sandaal, en wat dacht je van olijfolie als scheerschuim gebruiken?

Mix olijfolie met andere ingrediënten

Je kunt verschillende producten met olijfolie mengen om er zelf beautyproducten van te maken. Zo noemt Glamour bijvoorbeeld een scrub gemaakt van olijfolie en suiker: de olie zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt en de suiker verwijdert dode huidcellen. Een andere optie is een haarmasker voor beschadigd haar.

Olijfolie verstopt je poriën niet

Ben je bang dat de olie je een uitbarsting van puistjes bezorgt? Maak je niet druk, want olijfolie verstopt je poriën niet en veroorzaakt geen puistjes, dus iedereen kan van de voordelen genieten.

Bron | Glamour UK
Beeld | iStock

Ook interessant