Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Oeps: je gebruikt je deodorant al je hele leven verkeerd

deodorant.jpg

Breng je ook altijd ’s ochtends na het douchen je deodorant aan? En geef je je oksels graag halverwege de dag nog een touch-up? Dan hebben wij slecht nieuws voor je: als je zweetoksels wilt voorkomen, moet je het anders aanpakken.

Volgens gezondheidsexperts maken de meeste mensen dezelfde fouten als ze deodorant aanbrengen. Nieuwsgierig of je je hier ook schuldig aan maakt? Lees dan verder.

Eerst laten drogen

Veel mensen brengen hun deodorant ’s ochtends na het douchen aan. Ze wachten niet tot hun oksels droog zijn, maar trekken direct na het aanbrengen hun bovenkleding aan. Fout, want deodorant heeft tijd nodig om in te trekken. Het is dan ook verstandig je oksels na het aanbrengen eerst een paar minuten aan de lucht te laten drogen.

Het beste moment

Nóg beter is het om het aanbrengen van deodorant ’s ochtends over te slaan. Je deodorant werkt het best als je het de avond van tevóren aanbrengt. Zo kan de deodorant de hele nacht goed intrekken. Haal ’s ochtends nog even een washandje langs je oksels en ze ruiken de rest van de dag lekker fris!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Grazia
Foto | iStock

Ook interessant