null Beeld

O, dus zó maak je de perfecte selfie

Hoe doen ze het toch, al die fabuleuze vrouwen die zo mooi op de foto staan, met precies het juiste beentje voor en de ideale, meest gunstige belichting? Alsof ze er in het echt ook altijd zo prachtig uitzien! Die hebben vast deze tips voor de perfecte selfie gelezen….

Zo oud is de selfie

Leuk om te weten: de eerste selfie werd al in 1839 genomen, alleen heette het toen nog een zelfportret. De naam selfie werd voor het eerst in 2002 gebruikt, al werden de foto’s toen nog genomen met een camera voor de badkamerspiegel. Dankzij de verbeterde kwaliteit van smartphones werden ook de selfies steeds mooier. Sinds 2010, toen Apple de iPhone 4 van een camera voorzag, ging het hard. En ook de selfiestick , sinds 2005, hielp. Flavr maakt accessoires voor mobiele telefoons en heeft ook nog wel een paar handige tips voor het maken van het perfecte zelfportret.

Weg met de flits

Met een te felle flits zie je er al snel uit als een konijntje of hertje in het donker dat verschrikt in de koplampen kijkt. Een no-go dus. Ga voor echt (dag)licht en maak je selfie buiten.

Wel of geen filter?

Een beetje opletten of het geheel niet onnatuurlijk wordt is wel handig, maar een filter kan je foto net dat beetje extra geven. Bijvoorbeeld omdat je het plaatje van meer warmte voorziet of net wat meer schaduw toevoegt. Zeker als het om een selfie in mooi daglicht gaat, kan die subtiele toevoeging de finishing toch zijn.

Laat de selfiestick het werk doen

Heb je hem al eens gebruikt? Echt, zo'n selfiestick is reuzehandig. Hij zorgt ervoor dat je je niet in rare bochten hoeft te wringen, wat je meestal terugziet op de foto. Dus maak je telefoon vast op de selfiestick en laat de stok het werk doen. Zo maak je een natuurlijke foto vanuit je beste hoek en laat je desgewenst ook nog iets zien van de omgeving.

Duckface doen?

We konden er een tijdje (bijna) niet omheen in selfieland: de duckface. Je weet wel, die pose waarbij je behoorlijk overdreven je lippen tuit. Dit zou ervoor zorgen dat je altijd knap en sexy in beeld komt. Maar wij hebben een betere tip: lach je mooiste lach. Hierdoor weet je dat je jezelf bent op de foto. En als je lacht, zie je er vanzelf stralend uit.

Deze pose doet het 't best

Kin omhoog of omlaag? Linkerbeen naar voren of juist rechterschouder naar achter? In dit artikel vind je nog een paar handige tips voor het maken van een geslaagde selfie.

Met dank aan: Flavr, ontwerper van bijzondere mobiele accessoires

Beeld: iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Mee lezen over het maken van ( de beste) foto’s?

Dit is hoeveel selfies een vrouw neemt voordat ze hem deelt

Vrouw veroorzaakt € 175.000 schade in museum door selfie

Vader kopieert uitdagende selfies van zijn dochter (en heeft nu meer fans dan zij)

Bekijk ook

Vloggers Ingrid en Liezet gaan backstage bij de musical On You Feet!

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden