Numerologie  Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Numerologie: dít wil je weten over je persoonlijke jaargetal

Sterrenbeelden kunnen je iets vertellen over wie je bent en wat je karaktereigenschappen zijn. ‘Het staat in de sterren geschreven’ hoor je ons dan ook regelmatig zeggen. Maar wist je ook dat cijfers je iets over jezelf en de voorspellingen voor dit jaar kunnen vertellen? We hebben het dan over numerologie.

We leggen je uit hoe je je persoonlijke jaargetal kunt berekenen en wat het over je karakter zegt.

Wat is numerologie?

Numerologie is, net als astrologie, een manier om inzicht te krijgen in jezelf. Het uitgangspunt is je geboortedatum. Aan de hand van de formule hieronder kun je uitrekenen wat je persoonlijke jaargetal is en wat dat getal over jouw karakter én dit jaar zegt.

Persoonlijke jaargetal voor numerologie berekenen

Om je persoonlijke jaargetal te berekenen, voegt je de maand en dag van je geboortedatum toe aan het huidige jaar. Elk jaar heb je dus een ander cijfer. Ben je niet zo goed in rekenen? We geven je hieronder een voorbeeld om het wat makkelijker te maken. Ben je jarig op 23 april, dan gaat de rekensom als volgt:

  • Tel eerst de nummers 2 en 3 bij elkaar op, want dat is je geboortedag.
  • Tel er nu nog 4 bij op, want april is de geboortemaand.
  • We zitten nu op het getal 9. Tel vervolgens de cijfers van dit jaar bij elkaar op: 2+0+2+2= 6.
  • Het uiteindelijk getal is 15. Tel vervolgens deze twee cijfers ook bij elkaar op: 1+5=6.
  • Jouw persoonlijke jaargetal is 6.

Betekenis van je persoonlijke jaargetal

Als je eenmaal berekent hebt wat je persoonlijke jaargetal is, kun je gaan kijken wat dit getal nou over je karakter zegt. Hieronder vind je een overzicht van alle getallen met uitleg.

Getal 1

Enen staan voor een nieuw begin, nieuwe kansen nastreven, jezelf opnieuw uitvinden en buiten je comfortzone treden. Het is een geweldig jaar om je volgende 10 jaar levensdoelen te plannen, je dromen om te zetten in het echte leven, gezond te worden en in te zoomen op je persoonlijke ontwikkeling.

Getal 2

Tweeën staan voor leven in het moment, genieten van de dag en geduld hebben als de dingen wat langzamer lijken te gaan. Het is een geweldig jaar om voort te bouwen op de platforms die al goed voor je werken, je te concentreren op welzijn, mindful te zijn, te mediteren, zelfliefde te beoefenen en prioriteit te geven aan je relaties.

Getal 3

Drieën staan voor oogsten wat je hebt gezaaid, hard werken aan je doelen, opnieuw contact maken met vrienden en familie, creatief zijn, jezelf uiten, leven voor vandaag en genieten van je leven. Dit is een geweldig jaar om jezelf te entertainen, super sociaal te zijn, te reizen en een grote vakantie te hebben. Verder is dit ook een jaar om te schrijven, te praten, een dagboek bij te houden en je ware gedachten te uiten.

Getal 4

Vieren staan voor prioriteit geven aan de dingen die je moet doen om je leven beter te maken, structuur, goede gewoonten creëren, je gezonde leven te versterken en de basis te leggen voor het volgende hoofdstuk van je leven en waar het over gaat. Dit is een geweldig jaar om een ​​gezin te stichten of een huis te kopen, iets te leren dat de basis voor je carrière zal vormen, geld te besparen en schulden af ​​te lossen, je te engageren voor dingen die goed zijn voor je gezondheid en mentale welzijn.

Getal 5

Vijven staan voor avontuurlijk, dynamisch, flexibel en profiteren van alles wat op je pad komt. Loskomen van oude gedragspatronen en op zoek naar een nieuwe horizon. Dit is een geweldig jaar om te reizen, overal ‘ja’ op te zeggen, van baan te veranderen, naar huis of locatie te verhuizen, sociaal te zijn en je netwerk uit te breiden. Verder is dit het jaar om op avontuur te gaan, risico’s te nemen en jezelf te bevrijden van verplichtingen waar je niet meer van geniet.

Getal 6

Zessen staan voor belangrijke offers brengen, anderen op de eerste plaats zetten en doen wat je voor hen kunt doen. Verder staat dit getal ook voor familie en geliefden tot je prioriteit maken, zorgzaam en ondersteunend zijn en je concentreren op je huis. Dit is een geweldig jaar om je gezin uit te breiden, een huisdier te adopteren, verbeteringen aan je huis aan te brengen, een tuin aan te leggen of creatief te zijn met een nieuwe hobby. Verder is dit jaar ook om tijd en middelen te geven aan je dierbaren, duurzame banden op te bouwen en je gemeenschap te ondersteunen.

Getal 7

Het getal 7 staat voor de zoektocht naar persoonlijke inzichten en zelfbewustzijn, aan jezelf werken, onderzoeken, mediteren en antwoorden zoeken op de grote vragen in je leven. Verder staat dit getal ook voor naar binnen kijken, terugkijken, reflecteren, piekeren, helen en spiritueel zijn. Dit is een geweldig jaar om een ​​vorm van spiritualiteit te vinden die je geneest en kalmeert, te beginnen met mediteren, je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren, te ontgiften en je gezondheid regimes en levensstijl te herzien. Verder is dit jaar ook voor te ontspannen, naar de natuur te gaan, naar holistische behandelingen te kijken en te genieten van tijd voor jezelf .

Getal 8

Het getal 8 staat voor oogsten wat je de afgelopen zeven jaar hebt gezaaid en vooruitgang boeken in je materiële wereld (werk, geld, huis, gezondheid), zoeken naar een optimale balans tussen werk en privéleven en controle krijgen over negatieve of zelf beperkende overtuigingen of gedragingen die je hebt vastgehouden. Dit is een geweldig jaar om alle openstaande financiële problemen op te lossen, vooruitgang te boeken in je carrière, manifeste doelen opstellen, slechte gewoonten te overwinnen.

Getal 9

Het laatste jaar van de negenjarige cyclus. Een jaar van eindigen en beginnen, bereiken en opnieuw beginnen, eb en vloed, het realiseren van langetermijndoelen en nadenken over de volgende richting, gericht op wat je de wereld inbrengt en hoe je van dienst bent. Dit is een geweldig jaar om te vergeven en te vergeten, alle negatieve rollen of relaties achter je te laten, problemen op te lossen, onafgemaakte zaken af ​​te ronden, slechte gewoonten los te laten, te verhuizen, van baan te veranderen, al het dode hout en dood gewicht op te ruimen en je voor te bereiden op vernieuwing.

Bron | Metro UK

Sanne van De WeteringGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden