Margriet logo
Remco en Paula. Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUMMARRIED AT FIRST SIGHT

Nul aantrekkingskracht tussen Paula en Remco en ‘hoofd paardenpoep’ Cathalijne trouwt met Laura

Elke week blikt Margriets Merel (MAFS-fan van het eerste uur) terug op de opvallendste momenten uit Married at first sight. Zo is het ongemak tussen Remco en Paula voelbaar door het tv-scherm heen, zeggen Nicole en Martijn ciao, ciao en trouwt ‘hoofd paardenpoep’ Cathalijne met haar Laura.

Laura en Cathalijne voor het altaar

Vorige week was ik wat sceptisch over de match tussen Laura en Cathalijne, maar deze week verdwijnt dat voorbehoud een beetje. Eerst wil ik nog even de bijnaam aanstippen die Cathalijne zichzelf geeft: hoofd paardenpoep. Nou ja, in de liefde voor dieren zijn ze zéker een match.

Het bruidspaar spreekt prachtige huwelijksgeloften uit. De gelofte van Laura - met een dierenverhaaltje erin - ontroert, en Cathalijne doet daar niet voor een onder met de vragen die zij Laura in een gedicht voorlegt. Op fysiek gebied blijft het wat koeltjes, vooral Cathalijne lijkt last te hebben van zenuwen (ze knippert eindeloos met haar ogen). Laura stelt haar vrouw zorgzaam op haar gemak door te fluisteren dat het goed komt. Na de ceremonie is het lastig om hoogte te krijgen van de ware gevoelens en gedachten van de vrouwen. Ze praten snel en de spanning heeft nog steeds de overhand. Tijdens het feest blijkt er wat meer ruimte voor spontaniteit en gesprekjes. Maar Cathalijne wil eerst nog ‘haar bakkie pleur', waar ze vóór de ceremonie al om vroeg.

Na het feest gaan Laura en Cathalijne naar een hotel, wat beelden oplevert waar ik toch weer een beetje ontmoedigd door raak. Voor de camera zegt Cathalijne dat ze ‘nog geen gemeenschappelijke dingen’ heeft ontdekt en daarna volgen nog wat lompe opmerkingen tegen haar bruid. Toch gloort er hoop aan de horizon: de huwelijksreis gaat naar Tenerife en in de vooruitblik zien we de twee vrouwen kussend in het vliegtuig. Dat belooft wat!

Remco en koelkast Paula

Remco en Paula komen na het huwelijksfeest aan in het hotel, waar ze te horen krijgen dat de huwelijksreis naar Italië gaat. Jammer alleen dat de romantiek bij deze twee ver te zoeken is. Ze zijn moe en de onderlinge sfeer is koeltjes en ongemakkelijk. De spontaniteit ontbreekt totaal. Remco heeft het steeds maar over moeheid, en ook de volgende dag komt de boel niet los.

Als ze in Italië in de prachtige hotelkamer aankomen, benoemen nog maar eens hoe vreemd het allemaal is en hoe moe ze zijn. Het bed is te klein, ‘kortjes maar dichies', zoals Remco dat noemt. Alle hoop is gevestigd op het diner: komt hier dan de romantiek dan los? Nee hoor. Paula geeft aan dat ze steeds moet bedenken wat het volgende is dat ze gaat zeggen. Ai, kromme tenen. Ze vreest een koelkast te worden uit ongemak. Bij de kijker slaat de moeheid ook toe: dit stel moet écht hard werken om de boel op gang te houden.

De volgende ochtend staat Remco meteen weer op achterstand: Paula vertelt dat hij bij het ontwaken haar nek begon te masseren. Lief bedoeld, maar van haar hoeft het niet zo. Expert Patrick komt langs om te onderzoeken wat hier misgaat. En dán komt het hoge woord eruit: Remco geeft aan dat hij tijdens de bruiloft al teleurgesteld was omdat hij van Paula een zoen op de wang kreeg. Gelukkig kan Paula netjes uitleggen waarom ze dat deed: ze koos voor de veilige weg omdat Remco toch een vreemde voor haar is. Voor Remco was de wangkus echter een signaal. Op haar beurt geeft Paula aan dat ze Remco tijdens het feest een beetje om zich heen miste. Conclusie: de fysieke aantrekkingskracht mist en ik vraag me af of dit nog goed komt.

Wilfred en François doen mij smelten

Wilfred en François zijn terug van de huwelijksreis en gaan samenwonen. Ze hebben elkaar twee dagen niet gezien en het weerzien gaat precies zoals ik hoopte! Ze geven elkaar een enorm dikke knuffel en de dynamiek tussen de mannen is heerlijk positief. Hoewel François de mist in gaat door in de kastjes van Wilfred te snuffelen, zien we daarna wel degelijk dat ze verliefd op elkaar zijn. Wilfred kookt voor zijn man en eenmaal aan tafel woelt François liefkozend met zijn hand door zijn haar. Ik smelt echt bij het zien van dit koppel. Ik hoop zó dat ze bij elkaar blijven.

Romantiek bij Richelle en Maarten

Ik maakte me zorgen om de intimiteit en aantrekkingskracht tussen Richelle en Maarten, maar deze week verdwijnen die zorgen als sneeuw voor de zon op Sint Maarten! We zien geregeld hoe het echtpaar zich voor de spiegel klaarmaakt om op pad te gaan en dat gaat dan gepaard met een lieflijk klopje op de rug. Ik dacht: hey, dit lijkt wel een getrouwd stel! En dat is de bedoeling.

Tijdens een feestje lijkt de vonk eindelijk over te slaan. Met een drankje en een dansje komen ze nader tot elkaar. Ze zeggen 'extreem gelukkig’ te zijn op dit fantastische feestje. De nacht eindigt in de hotelkamer, waar volgens mij meer is gedaan dan alleen slapen. Maar daar blijft het koppel discreet over! Expert Eveline komt op bezoek om te polsen hoe het staat met de toenadering, maar het bruidspaar verzekert haar dat dit stapje voor stapje goedkomt. Ik denk dat ook.

Wichian en Loes zijn lastig te peilen

Wichian en Loes worden wakker voor een nieuwe dag op Tenerife. Loes haalt koffie en ontbijt voor haar man, en dat bevalt hem uitstekend. Soms bekruipt mij het gevoel dat Wichian vooral gewoon heel graag een echtgenoot wil die voor hem zorgt. Loes serveert op haar beurt het ontbijt met een charmant ‘alstublaft’.

Wichian heeft een verrassing voor zijn Loes en huurt een motor. In slecht Engels voert hij het telefoongesprek en ik moest érg lachen toen bij aankomst op de verhuurlocatie de verhuurder Nederlands bleek te praten. De stoere Loes is echt niet bang achter op de motor. Ze maken een mooie tocht en tijdens een picknick begint Loes over de competitieve aard van haar man, die tijdens het surfen naar boven kwam. Hij legt uit dat hij door zijn werk bij defensie gewend is om gedrild te worden en het lastig vindt als als iets niet lukt. Er ontstaat een mooi gesprek over zijn werk en over de dingen die zijn gebeurd op missie, maar hij zegt stellig dat hij daar verder niet over praat. Het is lastig om deze twee te peilen. Ze wisselen oppervlakkige gesprekjes af met diepe gesprekken over de adoptie van Wichian als kind. Als ze een moment de tijd nemen om elkaar in de ogen te kijken, ontstaat er wel iets tussen hen. Gaat de vonk overspringen?

Tussen Nicole en Martijn is het goed mis

Martijn en Nicole zijn terug in Zeist, voor het eindgesprek. Het is goed mis tussen de twee. Expert Patrick noemt ze ‘een giftige combinatie’. Volgens hem is het risico van deze match volledig onderschat. Dat kan ik alleen maar beamen. Het is zinloos te hopen dat we ooit nog te horen krijgen waar het nou precies misging, want alle twee blijven ze weer herhalen wat we afgelopen weken al herhaalden. ‘Ik spreek mijn gevoel uit en je luistert niet’ en ‘jij stopte er op de eerste dag al mee'. De ringen gaan af: ciao, ciao Nicole en Martijn.

Hallo Stephan en Patricia! We maken direct kennis met een nieuw koppel. De Brabantse Patricia en sportieve Stephan uit Purmerend gaan trouwen. In sneltreinvaart zien we hoe zij van Carlo vernemen dat ze gaan trouwen, trouwkleding uitzoeken en zich voorbereiden op het huwelijk. Ik heb wel zin in een nieuw avontuur van dit stel!

Merel SchutRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden